Anadolu Efes'de neler oluyor? Ergin Ataman'ın beklediği transferlerin yapılmaması, oyuncularla yaşanan iletişimsizlik, play-off'larda alınan başarısız sonuçlar ve ligde 4.sıraya kadar düşülmesi Lacivert-beyazlı ekipteki sorunları bir türlü ortadan kaldıramadı.

Başantrenör Ergin Ataman, Efes'deki misyonunu tamamladığını düşünüyor. Tuncay Özilhan'la arası açık olan tecrübeli koçun sezon sonunda takımdan ayrılacağı belirtildi.

Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor

57 yaşındaki koçun sözleşmesi sezon sonu itibariyle bitiyor. Ne yönetim ne de Ergin Ataman şu an için resmi temaslarda bulunmadılar. Ligdeki play-off maçlarından sonra ayrılığın kesinleşmesi bekleniyor.

Galatasaray'da Turgay Zeytingöz görevinden ayrıldı Galatasaray'da Turgay Zeytingöz görevinden ayrıldı

Sağlık sorunları da vardı

Son 2 sezonda Anadolu Efes'le 2 Euroleague şampiyonluğu yaşayan Ataman, bir türlü dinlenme fırsatı bulamadı. A Milli Takımdaki görevi de devam eden koç, zatürre teşhisiyle birkaç maç dinlenme kararı aldı.

40 dakika yerinden kalkmadı

Ligde oynanan son Konyaspor maçında takımına tepkili olduğu gözlenen Ergin Ataman, maçın tamamını oturarak takip etti. Efes, bu maçı 99-83'lük skorla kazanarak 4.sıradaki yerini korudu.

Galatasaray'ın gündeminde Ergin Ataman yok

Medyanın bazı organlarından çıkan haberlere göre Ergin Ataman'ın yeniden Galatasaray'a döneceği konuşulmaya başlanmıştı. Ancak kulübe yakın kaynaklardan alınan habere göre Sarı-kırmızılı kulübün böyle bir tasarrufunun bulunmadığı kaydedildi. Galatasaraylı yöneticilerin hedefinde ilk olarak futbol takımında sürdürülebilir başarılı yakalamak ve kulübün mali yapısını kontrol altına alarak camiayı düzlüğe çıkarma düşüncesi hakim.

"O paraları veremeyiz"

Euroleague'in üst düzey takımları şampiyonluk mücadelesi vermek için en az 30 milyon Dolar'lık bütçelerle kadro oluşturuyor. Galatasaray'ın ligdeki ezeli rakibi Fenerbahçe de her sezon en az 25 milyon Dolar'lık bütçelerle yarışıyor. Sarı-kırmızılı bazı yetkililer, basketbol branşıyla ilgili "O bütçelere çıkamayız. Çıkamazsak da başarılı olamayız. Uzun vadeli ve gerçekçi projelerle yolumuza devam etmeliyiz" görüşünü savundular.

Fenerbahçe her sezon açık veriyor

Galatasaray yönetimi, ezeli rakibi Fenerbahçe'den yola çıkarak her sezon 20-25 milyon Dolar açık verdiklerinin farkında. Bu durumun Galatasaray kongre üyeleri tarafından kabul görmesinin de zor olduğu vurgulandı.

Geçen sezon Burak Elmas yönetimi, Genel Kurul'da transfer için ek bütçe talep etmişti. Üyeler, Elmas'a yetki vermemişti. Bu da Galatasaray camiasının amatör branşlara olan tutumunun bir göstergesi...