Portekizli teknik adamın bu sözlerine Galatasaray yönetiminden çok sert cevap geldi. Galatasaray Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı, TGRT'ye özel açıklamalarda bulunarak Jesus'a yanıt verdi.

"ONLARIN SAHASINDA DA KAZANDIĞIMIZI HATIRLATIRIM"

Jesus sözlerini "Sonunda bizi anlamaya başlamışlar" şeklinde yorumlayan Kırmızı, şu ifadeleri kullandı: "Açıkçası biz de Jesus'un sözlerinin aynısını söylüyor ve yapıyoruz. Baştan beri 'Maçlar sahada kazanılsın' diyen biziz. Galatasaray maçları her zaman sahada kazanır. Hatta onların sahasında da kazandığımızı hatırlatırım."

Fatih Portakal, Galatasaray'dan özür diledi Fatih Portakal, Galatasaray'dan özür diledi

"KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ"

 "Jesus, 'Bu ligde maçlar sahada kazanılmıyor. Kim kazanırsa kazansın bunu söylüyorum' diyerek kazandıkları maçların masada kazanıldığını itiraf etmiş. Kişi kendinden bilir işi. Ayrıca bu sözler, hem ligimize hem de ligimizde emeğiyle maç kazanan tüm kulüplerimize bir hakarettir" ifadelerini kullandı.

"SAHADA GÜCÜ YETMEYENLERİN ENGELLEME ÇABASI"

"Ama halen anlamadıkları şeyler de var bunuda sabırla anlatacağız. Sahada bize gücü yetmeyenler saha dışında engelleme çabasına giriyor. Yeni yeni sistemler uyduruyor, oynanmış maçların yok sayılmasını istiyorlar. Bence bunların yerine, sahadaki eksiklerine odaklansınlar. Bir zamalar uydurdukları play-off'tan da şampiyon çıktığımızı hatırlatmak lazım. Bu söylemler başarısızlıklarını örtme çabasından başka bir şey değil. Artık bu tür saçma uygulamalardan medet ummayı bıraksınlar. Bunların Türk futboluna nasıl zarar verdiğini hep beraber yaşadık. Çıkarsın sahaya, oynarsın. Kazanacaksan sahada kazanırsın."

PLAY-OFF GETİRİLSİN DEMİŞTİ

Jesus, Sevilla maçı sonrası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş depremi sonrası ligden çekilen Gaziantepspor ve Hatayspor'un tüm maçlarında hükmen yenik sayılmasına atfen açıklamalarda bulunmuştu. Jesus ligdeki şampiyonluk yarışını değerlendirerek, "Maçların sahada kazanılması gerektiğini düşünüyorum. İlk 4 takımın play-off oynaması gerekiyordu bana göre. Tabii ki bu benim fikrim. Maçların sahada kazanılması gerekiyor, masada değil. Bizim Türkiye'de 2 tane devam ettiğimiz yarış var" ifadelerini kullanmıştı.