Juan Mata'yla ilgili İngiliz basınında sürpriz bir haber ortaya çıktı. Ada basınında çıkan haberlere göre İngiltere'nin Manchester şehrindeki sanat projesinin dünya prömiyerinde futbolculardan oluşan bir takıma liderlik yapacak.

United'ın eski orta saha oyuncusu, futbol ve sanata olan tutkusunu Manchester'da bir araya getirmekten heyecan duyduğunu söyledi.

Mata, bu yılki Manchester Uluslararası Festivali kapsamında futbolla ilgili bir sanat sergisinin küratörlüğünü yapacak.

Festivalin önemli bir görsel sanat etkinliği olan 'The Trequartista – Art and Football United', 11 çağdaş sanatçıyı ve 11 futbolcuyu, futbolda hızla kaybolmaya yüz tutan efsanevi bir konum ve stil olan Trequartista'dan ilham alan eserleri bir araya getirecek.

İki yıllık sanat projesi hakkında yorum yapan Juan Mata, "Sekiz yıldan fazla bir süre evim dediğim şehir olan Manchester'a dönmek ve ilk kez Manchester Uluslararası Festivali'nin bir parçası olmak harika. Önümüzdeki iki yıl boyunca Hans Ulrich Obrist ile birlikte iki tutkumu bir araya getiren 'The Trequartista – Art and Football United'ın küratörlüğünü yapmaktan heyecan duyuyorum" dedi. 

Aydemir Akbaş'tan Süheyl Batum'a sert tepki daha! Aydemir Akbaş'tan Süheyl Batum'a sert tepki daha!

Sergi, yazar Josh Willdigg tarafından geliştirildi ve 11 futbolcu ve sanatçı takımı iki yıl boyunca birlikte çalışacak ve 2025 Manchester Uluslararası Festivali'nde bir grup gösterisiyle sonuçlanacak.