Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sarı-kırmızılılar, TFF'yi istifaya çağırdı.

"TALİMATLARA AYKIRIDIR!"

"Yaklaşık iki haftadır özellikle bekletilen Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olaylara ilişkin disiplin sevkleri açıklanmıştır.

Emre Bol: "Galatasaray'a Osayi Samuel etkisi yaratır" Emre Bol: "Galatasaray'a Osayi Samuel etkisi yaratır"

Ancak bu sevkler tam ve futbol disiplin talimatına uygun şekilde gerçekleşmemiştir.

Taraftara koşarak saldıran, yerdeki kişinin kafasına tekme atan oyuncuların fiillerinin saldırı yerine kavga olarak nitelendirilmesi son derece yanlıştır.

MADDE 44 - SALDIRI (1) halinde; Saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması (a) Futbolculara 5 ila 10 müsabakadan men cezası,

İlgili 44.maddeden sevk edilmesi halinde 5-10 maç men ceza almaları mevzu bahis olabilecekken,

MADDE 45 - KAVGA Bir kavgaya karışan ve fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmeyen (a) Futbolculara 3 ila 5 müsabakadan men cezası,

Kavga başlıklı 45.maddeden sevk edildiği için futbolcular 3-5 maç men cezası ile karşı karşıyadır. Yani daha sevk sürecinde cezai indirim yapılmıştır.

Ayrıca sahada koşan bir kişiye döner tekme atan oyuncunun hiçbir şekilde sevk edilmemesi anlaşılabilir bir durum değildir.

Olaylara karışan futbolcuların sevkleri tedbirsiz olarak gerçekleşmiştir.

MADDE 82- İDARİ TEDBİRLER

"İdari tedbir, disiplin ihlalinin gerçekleştirildiği konusunda kuvvetli şüphelerin bulunduğu ve disiplin cezasının derhal uygulanmaması durumunda amaçlanan sonuçlara ulaşılamayacağının anlaşıldığı hallerde..."

İlgili maddeye göre kuvvetli şüphenin bulunduğu hallerde idari tedbirler uygulanır. Söz konusu görüntüler izlendiğinde şüphe duyulacak bir durum bile görülmemektedir. Lig maçına iki gün varken sevklerin tedbirsiz olarak yapılması talimatlara aykırıdır.

Kurallara riayet etmeyen, kimin sesi gür çıkarsa onun lehine kararlar veren, herhangi bir kulüp yöneticisinin baskısı altında kalmadan kararlar alamayan başta Mehmet Büyükekşi olmak üzere kanun kural tanımayan ömrünü tamamlamış bu yapı bu günden tezi yok görevi bırakmalıdır."