Yıllar önce benzer bir korkuyu Manisa’da Manisaspor- Galatasaray maçında yaşamıştık. Meduna sahada yığıldı kaldı, dakikalarca herkes yaşayacak mı diye düşünmeye başlamıştı. Daha maçın başında Gomis’i bir anda yerde görünce korktuk ama pozisyonun tekrarını görünce çok şanslı olduğumuzu gördüm. Nedeni şu; Gomis durumunu bilmesinden dolayı bilinci kısa sürelye kapanmadan önce yere doğru eğiliyor. Kendi sağlığını belki kurtarıyor. Veya pozisyon gereği topun kornere gitmiş olması büyük şans. Koşarken bayılma anı gelse Allah korusun. Bayılacağını anlayıp eğilmesi sayesinde hiçbir hasar almadan bayılma haline geçiyor ve müdahaleyle kısa sürede kalkıyor. Maça devam etme sebebi bile kendini tanımasından dolayı. Defalarca sormuşlardır iyi misin diye. Çok geçmiş olsun Gomis.

Oyuncusu ciddi bir problem atlatmış bir takım olarak iyi bir ilk yarı oynadı Galatasaray. Nagatomo’nun kart görmesinden 2 dakika sonra Halis Özkahya kendini belli etmeye başladı. Nagatomo’ya anında kart çıkaran hakem Kasımpaşa’lı oyuncuya kart göstermeme nedenini topa girmeye çalıştığı şeklinde açıkladı. Burada kafalar bir karıştı. Ne oluyoruz? Bu hafta Konyaspor- Beşiktaş, Sivasspor- Osmanlıspor ve Trabzonspor- Başakşehir maçlarında hava topuna çıkmakta olan oyunculara yapılan müdahalelerde 1 penaltı ve 2 faul kararı çıktı. Demek ki hava topuna çıkan oyunculara yönelik böyle bir durum var. Peki ben soruyorum şimdi; Tolga Cigerci havaya çıkarken nasıl müdahale yaptı savunma oyuncusu? Hani havaya çıkan oyuncuya böyle yaparsanız faul oluyordu? Halis Özkahya gördü ve çalmadı penaltıyı. Bu kadar zor şartlara rağmen müthiş bir hızlı atak golü attı Galatasaray. İgor Tudor’un pek sevmediği Donk ve Rodrigues golü yaratan isimlerdi. Galatasaray’ın istediği gibi maç geçerken Halis Özkahya sopayı indirdi. Topa müdahale etmek istedi diye Kasımpaşa oyuncusuna sarı kart göstermeyen hakem, topa vuran Galatasaray oyuncusuna penaltı verdi. Aksiyon başlarken ayağına basılan oyuncu önce Serdar Aziz. O acı içinde çabalarken aleyhine penaltı gördü. Ayıptır. Halis Özkahya asla unutulmayacak bir hakemdir.

Golü bulmuş, oyunu istediği gibi yönendiren bir takımı Halis Bey içeri haksız bir golle gönderdi. Serdar Aziz ayağına basıldığı için sakatlandı bu arada. Fatih Terim risk almayı seçti, bence erkendi. Benim en çok katılmadığım konu tek kanattan hücum ederken Mariano gibi bir bek sağ beke artık geçmeliydi. Mariano oyunu da çok iyi okuyan bir oyuncu. 2.golden önce topu kaptıran Linnes olduğu için söylemiyorum. Sağdan da destek gelseydi bence Galatasaray golü bulurdu. Nagatomo zaten hücumu kısıtlı bir bek tüm işi Rodrigues yapıyor solda. Önlem almak Kasımpaşa için bu nedenle kolay oldu. 2-1’den sonra uzatmalarda çizgiden top çıktı ama çok önemli görmüyorum. Belki maç 2-2 olur da ben kendimi kurtarırım diye 6 dakika uzatan Halis Bey şovun kralını yapmıştır. Niye uzatıyorsun 6 dakika? Neyin günahını çıkarıyorsun? Operasyonu yaptın zaten şovun kime? Gomis’in sağlığına bir şey olmadı ve Galatasaray elinden geleni yaptı, Galatasaray’ın şampiyonluk şansı sürüyor.