Yaz ayları pek çok kadın için kışa hazırlık anlamına geliyor. Pek çok kişi kış aylarında bu süreçte daha rahat geçirerek, istanbul depolama, yazdan kalma domatesleri tüketmeyi tercih ediyorlar. Özellikle bu süreçte domates konserveleri için neredeyse her evde hazırlık yapılmaya devam ediyor. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu kışlık domates konservesi yapanlar için sağlığı tehdit edecek önemli bir açıklamada bulundu. Ali Manavoğlu bu süreçte sterilize edilmeyen kavanozlar için ölümcül bir tehditten söz etti.

Domates Konservesindeki Tehlike Ortaya Çıktı!

Ali Manavoğlu pek çok kişiyi ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Sterilize etme konusunda pek çok kişinin yeterli bilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Bu konuda sterilize edilmeden ikinci kez kullanılan kavanoz kapaklarında ölümcül sonuçlara yol açabilecek olan bazı bakterilerin ürediği belirlendi. Bu konuda kapakların ikinci kez kullanılmadan önce yeterli şekilde kaynatılmasının son derece önemli olduğunu belirtti. Domates konservelerinde oluşabilecek ve sık sık sterilize edilmediği için belirlenen clostridium botulinum bakterisinin sağlığı olumsuz anlamda etkileyebileceği belirlendi.

İnternet alışverişlerinde yeni karar duyuruldu! Artık iade edilen kargo masrafını alıcı ödeyecek İnternet alışverişlerinde yeni karar duyuruldu! Artık iade edilen kargo masrafını alıcı ödeyecek

Kapaklar Yarım Saat Boyunca Kaynatılmalı!

Konserve yapımı sırasında biber, patlıcan, domates gibi asidik gıdaların tercih edilmesi normal bir durum olarak görülüyor. Ancak domates konservesi hazırlanırken tuz dengesinin korunması da son derece önemli. Genellikle doğru bir ayarlama yapılması asidik dengenin korunması açısından da son derece önemli. Hazırlanma işlemleri sırasında steril edilmeyen kapların tercih edilmesi ve konservelerin uygun olmayan şartlar altında saklanmasının de bakterilerin üremesine neden olabileceği belirlendi. Risk almamak için konservelerin kapaklarında şişme varsa tüketilmemesi öneriliyor. Tüketilmesi halinde zehirlenme süreci yaşanabiliyor. Bu durum ise bakterilerden dolayı felce ve ölüme neden olabilecek. Konserve tüketimi faydalı bir iş yaparken ölümle sonuçlanabilir.