Galatasaray’da Bafetimbi Gomis krizi büyümeden önlendi. Sarı-kırmızılarda Fransız futbolcu dün affedildi.

Icardi’nin sakat, Barış Alper’in de sarı kart cezalısı olması nedeniyle Karagümrük maçında Fransız futbolcuyu oynatma kararı alan Teknik Direktör Okan Buruk, beklemediği bir tavırla karşı karşıya kalmıştı. Gomis, oynamak istemediğini açık açık anlattı.

Gomis: “Icardi kenara gelirse, oyuna ben girerim”

Tecrübeli futbolcu, hocasına, “Bu takımda Icardi kenara gelirse, oyuna ben girerim” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Buruk, “Ben hata yapmış olabilirim. Yanlış tercihlerde de bulunabilirim. Ama ben bu takımın teknik direktörüyüm, bedelini öderim. Bana ve ekibime kızabilirsin. Selam da vermeyebilirsin. Ama sen bunu Galatasaray’a yapamazsın” dedi.

"Belim çok ağrıyor. Oynayacak durumda değilim"

Bu sözlere rağmen Gomis, “Belim çok ağrıyor. Oynayacak durumda değilim” cevabını verdi. Bunun üzerine, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek devreye girdi. Özbek, “Biz sana kapılarımızı açtık. Çıkıp oynaman lazım. Sana ihtiyacımız var” ifadesini kullandı. Tecrübeli oyuncu yine, “Hayır oynayamam, belim ağrıyor” cevabını verdi.

Özel görüşme

Skorer'de yer alan habere göre; Gomis’in bu hareketi karşısında sözleşmesini feshetmek üzere Florya’ya hareket eden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Teknik Direktör Okan Buruk ve Kaptan Muslera ile görüşerek af kararı aldı.

Takım arkadaşlarının etkisi büyük oldu

Galatasaray’a bu sezon en fazla katkı sağlayan isimlerin başında gelen Bafetimbi Gomis, hiç ceza almadan kurtuldu. Ancak bu gelişmenin yaşanmasında, takım arkadaşlarının büyük etkisi oldu.

Teknik Direktör Okan Buruk’un, “Gomis artık oynamak istemiyor” açıklamasının ardından gelişmeleri sosyal medyasından aktaran Gomis, “Sonuçtan sorumlu olamam çünkü sahada değildim. Takımın kazandığı ve bensiz çok iyi gittiği birçok maçta olduğu gibi. Sırt ağrılarım var. Gerçek bu. Geri kalan kısım ise soyunma odası konuşmaları, onları da seslendirmenin yeri burası ya da medya değil. Çünkü Galatasaray’a ve takım arkadaşlarıma çok büyük saygım var. Takımın odaklanması gereken bir şampiyonluk ve kalan maçlar var. Konu ben ya da başka bir birey olamaz” demişti.

Önder Özen: "İkisini de Galatasaray almadı F.Bahçe elendi" Önder Özen: "İkisini de Galatasaray almadı F.Bahçe elendi"

Oyunculardan destek

Bunun üzerine Kaptan Muslera ile birlikte Zaniolo, Kerem ve Yunus, mesaja like “beğeni” bırakmış ve Gomis’in yanında olduklarını ortaya koymuştu. Her ne kadar Muslera ile Zaniolo, bu beğenilerini geri çekse de, dün Uruguaylı file bekçisi, Başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ile bir toplantı yaptı. Kaptan’ın, “Gomis’e ceza vermek bize zarar verir. O her zaman yapıcı oldu ve herkesin sevdiği biri” dediği öğrenildi.

Gomis: "Hatamın farkındayım"

Gomis de, takım arkadaşlarından ve hocası Okan Buruk’tan özür dileyerek, “Duygusal bir tepki verdim ama doğru değildi. Hatamın farkındayım” dedi.

Oyuncular, Gomis’in takım içinde önemli ve iyi niyetli bir karakter olduğuna vurgu yaparken, Buruk da konuya pozitif yaklaşarak, “Gomis’in bundan önce yaptıklarını bir kenara atamayız. Oyuncuyu kaybetmek kolay ama kazanmak daha önemli” dedi.

Dursun Özbek: "Şimdi işe daha sıkı sarılacağımızı umuyorum"

Başkan Özbek’in de, “Herkes yapıcı davrandı. Bize düşen krizi yönetmek ve sonuçlarını öngörmek. Şimdi işe daha sıkı sarılacağımızı umuyorum” dediği bildirildi.