Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ın ilk tercihinin Fatih Terim'dan yana olmadığını belirtti. Güney Amerika ve Almanya'da görüştüğü teknik adamlardan sonuç alamadığı için Terim’e döndüğünü açıkladı.

O Globo gazetesi 7 ay önce sürpriz bir iddia ortaya atmıştı. O iddiaya göre sezon başında Fenerbahçe’nin de gündemine gelen Abel Ferreira’ya Galatasaray da teklif yapmıştı. Ancak duyumlar çok fazla ses getirmedi.

BEŞİKTAŞ DA İLGİLENDİ

Abel Ferreira ile Beşiktaş da ilgilendi. Hatta Sergen Yalçın’ın gönderileceğinin konuşulduğu dönemde Portekizli teknik adama Siyah-beyazlıların da teklif yaptığı doğrulandı.

ABEL FERREİRA KİMDİR?

22 Aralık 1978 tarihinde Penafiel'de dünyaya geldi Abel Ferreira. Teknik direktörlük kariyerine Sporting Lizbon U-19 Takımı'nda start veren Ferreira daha sonra Sporting Lizbon B, SC Braga B, SC Braga, PAOK Saloniki ve Sociedade Esportiva Palmeiras'ta görev yaptı.

Teknik direktörlük kariyerinde 3 kupayı da Sociedade Esportiva Palmeiras'ta kaldıran Ferreira, 2 Copa Libertadores şampiyonluğu yaşadığı Brezilya ekibinde 1 Brezilya Kupası şampiyonluğu da yaşadı.

SC Braga kariyerinde teknik direktörlük dönemindeki en yüksek puan ortalamasını tutturan Abel, 102 maçlık periyotta 1.96 puan ortalamasına imza attı. Kariyerinde en fazla maça Sociedade Esportiva Palmeiras'ın başında çıkan Ferreira, 105 maçlık periyotta 1.77 puan ortalaması tutturdu.

Aktif futbolculuk kariyerini 2011 yılında noktalayan Abel Ferreira, profesyonel futbolculuk kariyerine altyapısından çıktığı FC Penafiel'de start verdi. Ferreira'yı daha sonra Vitoria Guimaraes SC, SC Braga ve Sporting Lizbon'da izleme imkanı bulduk.

Futbolculuk kariyerinde 4 kupayı da Sporting Lizbon formasıyla kaldıran 42 yaşındaki teknik adam, Portekiz Kupası şampiyonluğu ve 2 Portekiz Süper Kupa şampiyonluğu elde etti.

(Fotomaç)