FUTBOL

G.Saray'dan F.Bahçe'ye: 'Herkes işine baksın'

Abone Ol
Galatasaray’ın mali işlerden sorumlu yöneticisi İkiz, mali anlamda tedirgin edici bir durum olmadığını belirterek, “Yönetime yeniden seçilemeyen arkadaşlar sorumlu” dedi. Fenerbahçe yöneticisi Temelli için “Herkes işine baksın” diye konuştu.

Ku­lü­bün 500 mil­yon do­lar bor­cu ol­du­ğu, ge­le­cek se­zon bu ra­ka­mın 100 mil­yon do­lar ar­ta­rak 600 mil­yon do­la­ra ula­şa­ca­ğı, 600 mil­yon do­lar bor­cu olan Ga­la­ta­sa­ray’ın Fi­nan­sal Fa­ir Play kri­ter­le­ri ge­re­ğin­ce Av­ru­pa ku­pa­la­rı­na ka­tı­la­ma­ma teh­li­ke­si ol­du­ğu öne sü­rül­dü. Be­şik­taş’ın ma­li ne­den­ler­le 2 yıl­dır Av­ru­pa’da ol­ma­ma­sı akıl­la­ra ge­lin­ce bu du­rum en­di­şe oluş­tur­du.

Önceki arkadaşlara ait

Ku­lü­bün ma­li iş­ler­den so­rum­lu yö­ne­ti­ci­si Me­te İkiz ise, “Ga­la­ta­sa­ray yö­ne­ti­mi ola­rak fi­nan­sal fa­ir-play’in ge­rek­le­ri­ni bil­mez mi­yiz? İd­di­a edi­len gi­bi bir du­rum ol­sa ge­re­ği­ni yap­maz mı­yız? İd­di­alar ger­çek­ten ga­rip” de­di.

İkiz “Ön­lem­ler alın­mış­tır. Borç 500-600 mil­yon do­lar ci­va­rın­da de­ğil, 450 mil­yon li­ra­dır. Teh­dit gi­bi bir du­rum da yok” di­ye­rek yü­rek­le­re su serp­ti. İkiz “Bu yö­ne­tim 22 Ha­zi­ran’da se­çil­miş­tir. Baş­ka­nı­mız ay­nıy­dı ama ye­ni bir yö­ne­tim gel­di. Bu, bir an­lam­da ay­rı­lan, ye­ni­den yö­ne­ti­me se­çi­le­me­miş ar­ka­daş­la­rın oluş­tur­du­ğu bir tab­lo­dur, onlar sorumludur, hep be­ra­ber baş­kan­la bir­lik­te” diye konuştu.

Her Şey SPK kontrolünde

İkiz, Fe­ner­bah­çe yö­ne­ti­ci­si Ömer Te­mel­li’nin, “Ga­la­ta­sa­ray’ın yap­tı­ğı SPK (Ser­ma­ye ar­tı­rı­mı) iş­lem­le­ri­ni biz yap­say­dık ku­lüp ka­pa­tı­lır­dı” şek­linde­ki açık­la­ma­sı­na ise, “Her­kes kendi işine baksın. Yaptığımız bütün her şey SPK’nın onayından geçmektedir” dedi.

Finansal Fair-Play nedir?

Yö­ne­ti­ci­ler cep­le­rin­den pa­ra har­ca­ya­mı­yor, trans­fe­re ge­lir­den faz­la har­ca­ma ya­pı­la­mı­yor, kim­se­ye va­de­si geç­miş borç bu­lun­ma­ma­sı ge­re­ki­yor, fut­bol­cu öde­me­le­ri ge­li­rin yüz­de 70’ini ge­çe­mi­yor, fut­bol dı­şı ge­lir­ler yer al­mı­yor, top­lam borç top­lam ge­lir­den faz­la ola­mı­yor. İh­la­l ha­lin­de Av­ru­pa ku­pa­la­rın­dan men edil­me­ye ka­dar uza­nan yap­tı­rım­lar uy­gu­la­nı­yor.
Abone Ol