Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan vatandaşları sevindiren haber geldi. Sosyal yardım ödemesine ilave 1000 TL daha yardım yapılacağını açıkladı. Peki, 1000 TL sosyal yardım şartları nelerdir? Kimler nasıl alabilecek? İşte detaylar.

Ülkemizde koronavirüse karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım ödemesine ek olarak 1000 TL daha yardım yapılacağını duyurdu.

Sosyal yardım alma şartları nelerdir?

Sosyal yardım alabilmek için bazı şartların karşılanması gerekmektedir. Bu şartlar şu şekilde sıralanabilir:

Sigortalı çalışmıyor olmak,

Gelir testi sonucunda hane halkı kişi başı ortalama gelirinin net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması,

Emekli olmamak ya da SGK’dan gelir almıyor olmak,

Aktif Bağ-Kur’lu olmak

Kendi sigortalılığından ya da bakmakla yükümlü kişi olarak sağlıktan yararlanmıyor olmak gerekmektedir.

1000 TL sosyal yardım kimlere verilecek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre, ihtiyacı olan ailelere 1000 TL sosyal yardım verilecek.

Gelir testi sonucunda hane halkının ortama geliri net asgari ücretin 1/3’ü altında olan kişiler kanunen muhtaç sayılmaktadır ve bu kişilere devlet tarafından yardımlar yapılmaktadır. Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında yeni gelir testinin yapılamayacağından, engelli aylığı, 65 yaş maaşı gibi yardım alanlara bu yardımın yapılacağı düşünülüyor.

1000 TL sosyal yardım ne zaman ödenecek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında 2 milyar liralık destek ödemelerinin Nisan ayının başında yapılacağını duyurdu.

1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Sosyal yardım başvuruları, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacaktır. Ancak daha önce gelir testi yapılmış ve yardıma muhtaç olduğu belirlenmiş kişilere otomatik ödeme yapılacağından başvuru şartı aranmayacağı düşünülmekte.

1000 TL sosyal yardım nereden alınacak?

Sosyal yardım ödemeleri ihtiyaç sahipleri adına PTT’ye gönderilecektir. PTT’ye gönderilen ödemeleri vatandaşlar herhangi bir PTT’den alabilecektir.