Black Friday’in hangi güne denk geldiği bir süredir indirimleri bekleyen alışveriş severler tarafından araştırılıyor. Oyun, teknoloji, kıyafet ve daha birçok alanda indirim gününün yaşanacağı Black Friday her yıl kasım ayı içerisine denk geliyor.Black Friday her sene Kasım ayının sonlarına doğru gerçekleşen Black Friday bir alışveriş etkinliğidir. 

Black Friday hangi ürünlerde ve ya markalarda olacak?

Etkinliğin etkisi, internet yaygınlaştıkça ülkemizde de iyiden iyiye yüzünü artmaya başladı. N11, Hepsiburada gibi e-ticaret siteleri, Boyner gibi giyim mağazaları, Teknosa, Media Markt gibi teknoloji marketleri ve oyuncuların yakından tanıdığı Steam platformu da Kara Cuma ya da Efsane Cuma olarak adlandırılan Black Friday kervanına katılıyor.

Kara Cuma ne zaman başladı?

Başta da söylediğimiz gibi Black Friday, Amerika Birleşik Devletleri’nde doğmuş bir gün. 1932’de ABD’de başlayan Kara Cuma furyası sonrasında Kanada ve İngiltere’ye yayılıyor. En sonunda da tüm dünyayı etkisi altına alıyor. Bu güne Noel alışverişleri sezonunun başlangıcı da deniyor.İlk olarak, Kara Cuma söz öbeği doğrudan Black Friday’in Türkçe’ye çevrilmiş hali. Ülkemizde bazı kişiler tarafından bu ismin tepkiyle karşılandığını söyleyebiliriz. Ancak, tamamen alışveriş odaklı olan bu günün herhangi bir dini anlamı bulunmuyor.

Kara Cuma ne zaman başladı sorusuna da yanıt verdikten sonra bu ismin nereden geldiğine de açıklık getirmek gerekiyor.

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O gün de, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.