Hac Kura sorgulama E-Devlety üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ayrıca hacca gitmeye hak kazanan kişilere kısa mesaj olarak bilgilendirme de yapılacaktır. Hac kura çekimi ve Hac sorgulama 2020 detayları haberimizde.

2020 Hac Kura Sonuçları | Hac Kura sorgulama nasıl yapılır?

HAC KURALARI CANLI YAYIN | DİYANET TV İZLE

Geriye kalan illerin Hac kura sonuçları, E-Devlet aracılığıyla öğrenilebilecek. Hac kuraları için Diyanet'in belirleyeceği yedek adaylar, kesin kayıt sonrasında kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Sağlık sorunları nedeniyle bu yıl kutsal topraklara gidemeyecek olan hacı adaylarının hac kuraları ise gelecek seneye devredecek. Hac kura çekilişinin ardından ilk kafile 22 Haziran tarihinde yola çıkacak, son kafilenin gideceği tarih ise 25 Temmuz 2020 olacak. Hacı adaylarının geri dönüşü ise 6 Ağustos 2 Eylül tarih aralığında gerçekleşecek. 

2020 HAC KURALARI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILACAK? 

2020 yılına ait Hac kuraları çekildikten sonra TC ile sorgulama ekranı, 9 Ocak saat 21.00 itibariyle erişime açık olacak. Sonuçlar, E-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. Bunlara ilaveten, Hacca gitmeye hak kazanan kişilere kısa mesaj olarak da bilgilendirme yapılacak.

HAC KURALARI SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ