Koronovirüs vakalarının takibi için yeni bir telefon aplikasyonu geliştirildiği bilgisini aktaran Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Vakaları, temasta olanları, şüpheli olanları takip etmek ve bu  vakaların özellikle izole olmalarını ve evde takibini, dışarı çıkıp, çıkmadığını  görmek üzere bir çalışma yapıldı. Bu 3 operatör ve BTK'nin iş birliğiyle olan bir  tablo. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde devreye girmiş olacak. Bir aplikasyon  geliştirildi. Bu hastalarımız bu aplikasyonu indirmek zorundalar. Burada hem  takip hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sisteme de geçmiş  oluyoruz. Bu aplikasyonu indirdikten sonra hareketliliği gördükten sonra bir  mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan, devamında güvenlik  kuvvetlerinin devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki 1-2 gün  içinde bununla ilgili açıklamalar İletişim Başkanlığımızla yapılmış olacak.Gerekli bütün açıklamaları yapıyor olacağız. Şunu unutmayalım, insanlık nice  büyük tehlikelerin hakkından geldi. Burada da biz başarıya ulaşacağız. Derdimiz  en az hasarla süreci geçirmek.Süreci takip ederken olumlu gözlemlerimiz var. Bunların istikrar kazanmasını bekliyoruz. O noktada da kamuoyuyla ve sizlerle  paylaşmış olacağız. Herkes kurallara uysun."

Bu aplikasyonu indirdikten sonra hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerekli görüldüğünde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımızda açıklamalar yapılmış olacak.

GsGazete.com