Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından elektrik üretimiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Bakan Albayrak paylaşımda, "Durmuyoruz, üretimi sürdürüyoruz! Yatırımlarımız ve projelerimizle Türkiye'ye çağ atlatıyoruz. Tarihi doğal gaz keşfimizin ardından enerji sektöründe büyük bir adım daha attık. Elektrik üretiminde rekor kırarak her alanda yükselişimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye sigortacılık sektörü için tarihi bir gün yaşandığını belirterek, şöyle dedi:

“Sigortacılık sektörümüz bugünkü kapasitesi ile dünyada 39. sırada. Tabi bu büyük ve güçlü Türkiye hedefleri açısından ulaşmak istediğimiz hedeflerin çok gerisinde. Çok daha üst basamaklara çıkmayı, bu sektörde daha iyi durumda olan ülkeleri geride bırakmayı esas hedef olarak önümüze koyduk. Kamu sigorta ve emeklilik şirketlerinin birleşmesinden doğan Türkiye Sigorta, reformist hamlelerin en önemli halkalarından birisi olacak. Kamunun gücü, Varlık Fonu’nun sağlayacağı güven ile Türkiye Sigorta, sektöre yön verebilecek, kâr güdüsünün yanında kamu ekonomik vizyonunun bir parçası olarak bölgesel ve küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacak.”

A Haber