Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıkladı, Sokağa çıkma yasağı devam edecek, 23,24,25 ve Nisan Sokağa çıkma yasağı devam edecek. Büyükşehirler ile Zonguldak’ta 23 Nisan Perşembe gününden itibaren 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Detaylar geliyor...

Sokağa çıkma yasağı 4 gün mü olacak?... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabineyle gerçekleştireceği toplantı sonrası corona virüsü kapsamında alınan yeni tedbirler açıklanacak. 

Corona virüsü tedbirleri kapsamında ekonomik ve sağlık alanında önemli kararlar alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk kez uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte 30 büyükşehirde ve Zonguldak’ta hafta sonu yasak ilan edilmişti.

Aynı şekilde 18-19 Nisan tarihlerinde aynı illerde bir kez daha sokağa çıkma yasağının uygulanacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Virüsün yayılım hızında olumlu gelişmelerin yaşanmasının ardından gözler gerçekleştirilecek olan kabine toplantısına çevrildi.

Hürriyet Gazetesi’nden Erdinç Çelikkan’ın haberine göre Cumhurbaşkanı bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısı sonrasında alınacak yeni kararları açıklayacak ve 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağını da yine ulusa sesleniş konuşması içerisinde belirtecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 4 GÜN MÜ OLACAK?

2 haftadır uygulanan hafta sonları 30 büyükşehirde ve Zonguldak’taki sokağa çıkma yasağının bu hafta da devam etmesi bekleniyor. Öte yandan 23 Nisan 2020’nin Perşembe gününe denk gelmesi ve resmi tatil olmasıyla birlikte bu günün de yasak kapsamına alınıp alınmayacağı konusu merak konusu oldu. Yine başka bir soru işareti de 23, 24, 25 ve 26 Nisan tarihlerinin birleştirilerek 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edileceği konusunda. Tüm soruların cevapları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak açıklama sonrasında netleşmiş olacak.