Ercüment Ovalı güzel haberi 23 nisandan önce verdi, Dornaz alfa ilgili yaptığı açıklamada; ''1 aydır lab.da çalıştığımız bir ilacın ismini 23 nisanda açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyorki insanların hayatını kurtarabilir. Insanların hayatından gün çalmak istemedik..Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarima tesekkur ederim'' dedi.

Dornez Alfa nedir?

Dornaz alfa, vücudunuzda bulunan ve DNaz adı verilen bir proteinin insan yapımı versiyonudur ve rekombinant insan deoksiribonükleaz 1 veya rhDNaz olarak da bilinir. PULMOZYME çözeltisi şeffaf plastik ampullerde sunulur ve ampuller 2,5 ml sıvı ilaç ve her 2,5 mililitre sıvı ilaç ise 2500 birim (veya 2,5 mg) (1 ml sıvı ilaç başına 1000 birim veya 1 mg) dornaz alfa içerir. Bu ilaç şeffaf olup renksiz ile açık sarı renk arasında bir renge sahiptir.

Dornez Alfa ne işe yarar?

Kistik Fibroz hastalığında ARDS' ye benzer bulgular ortaya çıkar, Dornaz alfa,hastalarının balgam' ında, #coronavirus tarafından yıkılan akciğer hücrelerinden çıkan DNA'yı yıkar, böylece akciğerlerdeki yapışıklığı azaltır ve salgıların daha iyi atılmasını sağlayabilir.