TİP Genel Başkanı Erkan Baş, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Taksim Anıtı’na çelenk bırakmak isteyen DİSK üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Baş, “Asıl kamu düzenini bozanlar Meclis’ten yasa geçirerek işçileri günlük 39 liraya mahkum edenlerdir”dedi.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezi önünde aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Halkevleri ve TİP üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Baş, “Meclis’ten yasa geçirdiler ve işçiyi işçiyi günlük 39 liraya mahkum ettiler. Asıl kamu düzenini bozacak şey budur” dedi.

Öte yandan İsmail Küçükkaya, yayında “Bu faşizmdir” diyen TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’a “Ben faşizm demiyorum” yanıtını verdi. Küçükkaya açıklamasının tepki çekmesi üzerine, Erkan Baş’a, “Kanalı korumaya çalışıyorum” dedi.

Erkan Baş kimdir?

Erkan Baş, 14 Temmuz 1979 tarihinde Almanya‘nın Berlin kentinde doğmuştur. Yugoslavya göçmeni Boşnak bir aile olan anne babası Almanya’ya çalışmaya giden işçilerdendi. Alibeyköy’de büyüdü. İlkokul, ortaokul ve liseyi İstanbul‘da okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi bölümünü bitirdi. Aynı alanda yüksek lisans çalışması yaptı.

Üniversite sonrasında “Bilim Tarihi Araştırmaları” dergisi Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Aynı yıllarda bir süre İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı. Üniversitede yemekhanenin özelleştirilmesine karşı yapılan eylemin ardından uzaklaştırma cezası aldı ve akademisyenlik hayatı da böylece yarıda kaldı.

Genç yaşta Sosyalist İktidar Partisi (SİP) üyesi oldu. Bu partide ve devamında kurulan Türkiye Komünist Partisi'nde (TKP) çeşitli sorumluluklar üstlendi. Baş şu anda Türkiye İşçi Partisi Kurucular Kurulu Üyesi görevinde bulunuyor.

2018 Genel Seçimleri'nde HDP'den milletvekili seçilen Erkan Baş, seçim sonrası Barış Atay'la partiden ayrılarak Türkiye İşçi Partisi'ne katıldı.