Sony Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre konsolun diskli versiyon 8.299 TL‘den satışa sunulacak. Kasım ayında yurt dışında satışa sunulacağı açıklanan konsol 19 Kasım’da Türkiye’de satışa sunuluyor. PS5 Dijital Sürüm modelinin fiyatı ise ilerleyen dönemde ayrıca duyurulacağı belirtiliyor. LOG ekibi olarak bizim de dört gözle beklediğimiz konsolun yurt dışı başlangıç fiyatı ise 399 dolar.

Performansıyla sınırları zorlaması beklenen konsolda 3,5 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli AMD Zen 2 işlemcisi bulunuyor. Konsolda AMD’nin RDNA 2 mimarisi temel alan ve 2.23 GHz’de saatte 10.28 teraflop ve 36 işlem birimi vadeden özel bir grafik işlemcisi mevcut. Konsolda ayrıca 16 GB GDDR6 RAM bulunuyor.

YENİ KONTROL MERKEZİ

Sony'den yapılan açıklamalara göre PlayStation 5 arayüzünde "Kontrol Merkezi" bulunacak. Bu kontrol merkezi, oyuncuların ulaşmak istediği hemen hemen her şeye hızlı bir erişim sağlayacak.

Kontrol merkezine girmek isteyen oyuncuların, PlayStation 5 kolu DualSense üzerinde bulunan PS5 logolu tuşa basmaları yeterli olacak.

PlayStation 5'in genel arayüz görünümü bu şekilde olac

KAYNAK: LOG