Güncel verilere göre ülkedeki toplam Covid-19 hasta sayısı 232.243’e çıktı. Rusya bu verilerle birlikte İngiltere’yi geride bıraktı. Son bir haftadır önü alınamayan bir artışla yeni vaka açıklayan Rusya geçen hafta İtalya, Fransa ve Almanya’yı geride bırakmıştı.

Bugün yapılan açıklamada son 24 saat içerisinde 107 insanın yaşamını yitirdiği belirtildi. Ülke genelinde Covid-19’a bağlı hastalıklardan yaşamını yitirenlerin sayısı 2.116’ya çıktı.

Rusya’da corona virüsü salgınının tespit edildiği günden beri 5.8 milyondan fazla test yapıldığı açıklandı.

Covid 19'dun yeni merkezi haline gelmeye başlayan Rusya'dan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Ülke bir haftadan fazla bir süredir günlük 10 bin vakadan fazla tespit ediyor. Bugün açıklanan veriler ülkenin en yüksek günlük vaka verisi olarak tarihe geçti. 

Günlük corona virüsü vaka sayısının bir haftayı aşkın bir süredir 10 bin seviyesinin altına düşmediği Rusya’da kabus bitmek bilmiyor… Bugün Rus yetkililer son 24 saatlik güncel verileri ve tespit edilen yeni corona vakalarını açıkladı.

Rus yetkililer son 24 saat içerisinde ülkede 11 bin 656 yeni Covid-19 vakasının tespit edildiğini açıkladı. Önceki gün 11 bin 12 yeni vakanın tespit edildiği ülkede günlük vaka verisi geçen hafta içerisinde 11 bin 231’e çıkmış ve tarihi rekor kayıtlara geçmişti.

Öte yandan yapılan açıklamada ülkede son 24 saat içerisinde 94 insanın yaşamını yitirdiği açıklandı. Rusya’da güncel verilere göre toplam 2.009 insan yaşamını yitirdi.

DÜN İLK 5’TEYDİ BUGÜN İLK 3’TE
Geçen haftalar içinde vaka sayısı bazında Fransa ve Almanya gibi ülkeleri geride bırakan Rusya, bugün açıklanan veriler ile İtalya ve İngiltere’yi de geride bıraktı.

Rusya, 1.3 milyondan fazla vakanın görüldüğü ABD ve 264 binden fazla vakanın görüldüğü İspanya’nın ardından toplam 221 bin 344 vaka ile dünya üzerinde en çok vakanın görüldüğü üçüncü ülke haline geldi.