Yerli ve milli otomobil için detaylar çeşitli özellikleri kapsıyor. Kesin olarak elde edilen bilgilere göre, yerli otomobillerin özelliklerine dair bilinen ilk bilgi; yerli otomobillerin yüzde yüz olarak elektrikli olacağı ve C segmentinde; daha sonra da B segmentinde üretileceği. Çeşitli kaynaklardan gelen diğer bilgilere göre ise yerli ve milli arabaların sahip olacağı diğer özellikler şunlardır:

YERLİ OTOMOBİLDE HANGİ ÖZELLİKLER OLACAK? SATIŞ FİYATI NE KADAR?

  • Yerli otomobillerle tam olarak tek bir dolum ile 500 kilometre mesafe gidilebilecek

  • Yerli otomobiller 100 kilometre için 2 TL harcayacak

  • Yerli otomobillerin normal bir priz bile tam kapasite dolumu 10 saatte gerçekleşecek
  • Yerli otomobillerin DV ile tam depo şarj edilmesi yarım saat alacak
  • Yerli otomobillerde navigasyon özelliği yerine arttırılmış sanal gerçeklik özelliği bulunacak
  • Yerli otomobil içerisindeki teknoloji ile akıllı evler de yönetilebilecek
  • Yerli otomobillerin içerisinde yer alan teknolojik özellikler dünya genelindeki elektrikli otomobillerle yarışacak nitelik taşıyacak
  • Yerli otomobillerin Gayrisafi Milli Hasıla’ya ve cari açığa büyük etkisi olacak
  • Yerli otomobillerin elektrikli olacak olması nedeni ile Türkiye’nin petrole olan bağımlılığında büyük derecede düşüş yaşanacak
  • Görüldüğü üzere Türkiye’nin yerli otomobilleri, Türkiye’nin köklü bir değişime girmesine vesile olacak ve Türkiye’nin otomotiv sektöründe dünyada adının geçmesine yarayacak. Yerli arabalarda bulunacağı düşünülen bu özellikler her geçen üretim yılında geliştirilecek ve sürdürülebilir bir nitelik taşıyacak.

Yerli Otomobillerin Satış Fiyatı Ne Olacak?

Yerli ve milli otomobil için detaylar arasında, bu otomobillerin hangi fiyattan halkın satışına sunulacağı da geliyor. Yerli ve milli otomobillerin taşıyacağı özellikler kadar, fiyatını da merak eden halk henüz kesin bir bilgiye ulaşmış değil. Fakat yerli araçlarda bulunacak olan özelliklerin az çok bilinmesi nedeni ile tahmini bir satış fiyatı da bulunuyor. Yapılan tahminlere göre Türkiye’nin yerli ve milli otomobillerinin satış fiyatı 150 bin TL ile 200 bin TL arasında değişkenlik gösterecek.

Yerli otomobillerin 2030 yılına kadar 3, 2030 yılından sonra da 5 modelde olacak olması satış fiyatları üzerinde etkili olacak. Üstelik bu araçların C ve B segmentlerinde iki farklı şekilde üretilecek olması da fiyatlarda yaşanacak olan değişikliklerin nedeni olacak. Yerli otomobillerin satış fiyatının henüz bilinmemesi ile birlikte, gerçek rakamların satışa sunulmadan hemen önce belli olacağı düşünülüyor. Yani yerli otomobil satın almak isteyen kişiler, kesin satış fiyatı hakkında bilgi sahibi olabilmek için 2022 yılının ilk çeyreğini bekleyecek.