İlk Yarı Vasattı

   45'şer dakikalık iki maç oynanmış gibiydi bugün.Aslında maça çok hızlı başlayan taraf Galatasaraydı.Sonra Fenerbahçe pas oyunuyla maçı kontrol etti ilk yarı boyunca.Savunmamız çok büyük bir hata yapmadı ve net gol pozisyonu vermedik.Fenerbahçe'de ilk yarı Emre sakatlandı yerine Selçuk Şahin girdi.Fenerbahçe kalabalık orta sahasıyla beklenmedik bir taktikte çıktı aslında maça.Alıştığımız kadrosu değildi.İlk yarının sonunda Galatasaray taraftarında umutsuzluk vardı.Fakat unutulmaması gereken şuydu. Baba Gündüz'ün bir sözü vardır 'Galatasaray His takımıdır Kısacası Galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin,hep birlikte üzülüp,hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır'.İkinci yarıya sahaya 11 aslan ve 12. aslan taraftarla çıktık.

İkinci Yarı Bambaşka Bir Galatasaray

 
İkinci yarı başladığında ise rüzgar tersten esmeye başladı.Sneijder Olcan'ın pasında çaprazdan vurdu Volkan zorla da olsa topu çıkardı.İkinci yarı herşey farklı olacaktı sinyal alınmıştı. Taraftarlar ilk yarıda ki suskunluğunu kenara bırakıp takımlarına büyük destek vermeye başladı.İşler yoluna giriyordu.Tam da 53. dakikada 32 yaşındaki Bruno Alves amatörlerin bile yapmayacağı bir faul yaptı,bu yanlışlıkla olabilecek bir faul değil yıllardır top oynayan böylesine tecrübeli bir oyuncu kasıtlı olarak yapmıştır başka açıklaması yoktur.Sonucuna da katlandı kırmızı kartla oyun dışında kaldı.Bu dakikadan sonra gol gerekliydi Galatasaray'a sabırsızlanıyorduk.Olcan'ın topu direkte patladı.Volkan bu topu sadece gözleriyle takip etmişti.Fenerbahçenin tek tehlikesi Kadlec'in net pozisyonuydu.Bu dakikadan sonra oyunun temposu biraz düştü.Fenerbahçeli oyuncular oyunu soğutmaya çalıştı ve kısmen başardı.Karşılıklı hamleler yapıldı.Sonucu beklemeye başladık.Sneijder maçın başından beri vuruyordu.Belli ki Vur emri gelmişti.88'de Sneijder öyle bir vurdu ki,uzun süredir örümcek ağı alınmamış çatal diye tabir ettiğimiz yerin temizliğini yaptı.Bu golden bir dakika sonra tekrar net bir pozisyon bulan Sneijder istediği gibi vuramadı.Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Snijder ne zaman Burak Yılmaz'a pasını atıcak diye düşünürken öteki çatalın temizlik işine kalkıştı.Örümcek ağları yoktu artık.Ve tabelada 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğü yazıyordu.90+5' te ise topun tamamı dışarı çıkmasına rağmen oyunu devam ettiren hakemler sadece maçın skorunu belirledi 2-1.Kazandığımız derbiye Sneijder damgasını vurdu.Ve her hafta gittikçe kırılan umudumuza hayat verdi.Olcan ve Sneijder Galatasaray'ın en iyileri olarak sahaya yansıdı.Tüm oyuncularımız yedeğiyle,kadroya alınmayanıyla sahaya yüreklerini koydular.

Hayat Öpücüğü Sniper'den

  Çalkantılı günler geçirdiğimiz şu günlerde çok ihtiyacımız vardı bu galibiyete.Başkanlık seçimi,avrupada alınan kötü sonuçlar,Prandelli'nin geleceği derken bu galibiyet birlikteliği güçlendirecektir.Aslan bugün kükredi.Taraftarıyla,futbolcusuyla,takımın kenetlenmesiyle gelir şampiyonluk.Galibiyetin mimarı Sneijder'e de ayağına sağlık diyoruz.Yeni bir başlangıç olsun bugün.

Emre Çalışmasının Karşılığını Alıyor

Yıllardır bir türlü isteneni veremeyen Emre,bu sene antremanlarda çok emek sarfediyor.A2 milli takımın İngiltere'yle oynadığı maçta 2 şahane gol atan Emre Çolak.,emeğinin karşılığını almaya başladı.82' de oyuna girmesine rağmen maç 0-0'dı kritik dakikalarda forma giydi.Umut'a adrese teslim bir orta kesen Emre net bir pozisyon yarattı.Taraftarlarda biraz şaşkınlık yaratan bu değişiklik aslında Emre'nin emeğinin hakkıdır.Emre'ye şans verilmeye devam edilmelidir.


Passolig Rezaleti

  Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray Fenerbahçe maçında 37 bin seyirci vardı.Eskiden saatler içinde tükenen biletler bu maçta ilgi görmemişti.Sebebi çok açık bir sene de değişen tek şey Passolig. Passolig rezalettir.Geri adım atılması şarttır.Futbolun ruhu seyircilerdir.

Galatasaray Taraftarından Koreografi

  Galatasaray taraftar grubu Ultraslan kareografileriyle dünyaya damgasını vurmuş bir taraftar grubudur.Bu maçta heyecanla beklediğim olaylardan biriydi koreografileri.'Şampiyon Cimbom Yazdıracağız' koreografisi taraftarlar tarafından büyük beğeni topladı.Ulubatlı Souness'in bayrak dikme sahnesine de yer veren koreografisi muazzamdı.

Harry Kewell Süprizi

  Taraftarların sevgilisi haline gelen Kewell'a plaket verildi.'My name is Harry Kewell.Kewell from Galatasaray' cümlesiyle aklımıza kazınan avustralyalı maçtan önce taraftarları selemladı.