Yazımıza başlarken Çanakkale Kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz. Mustafa Kemal Paşa ve tüm kahramanlarımızın o inanılmaz mücadelesi olmasaydı biz şu anda bu yazıları bile yazamıyor olurduk. Çanakkale’de başlayan direnişin Kurtuluş Savaşıyla devam ettiğini unutmamak gerekir. Herkese selam olsun. Çanakkale Geçilmez!

Çanakkale Zaferinde de herkes olduğu gibi Galatasaraylılar da vardı şimdi yine var ancak Galatasaray her gün daha kötüye gidiyor son iki senede. Daha kötüye gittikçe otomatik olarak saha sonuçlarına yansıyan bir süreç. Herkes kendi yönetimini kendi yapmaya çalışınca Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Koçu Ergin Ataman ile Ataman’ı istifaya çağıran taraftarlar bile birbirine girdi. Çünkü ortada bir yönetim yok. Ayakta kalmaya çalışan basketbol branşı da yoğun bakıma girmekten yedi yıllık sağlam bir temel olduğu için kurtuluyor. Olmpiakos’u deplasmanda yenmek tamamen büyük takım reaksiyonu.

Futbolda yaşadıklarımızı tekrar yaşamış gibi oluyoruz. Gerektiği anda gereken müdahaleleri yapamadığınız zaman istenen başarıya ilerlemek mümkün olmaz. Ara transfer döneminde Mehmet Ekici ismi hep gündeme geldi. Fenerbahçe alıyor dendi sonra Beşiktaş. Trabzonspor’un en iyi oyuncusuydu belki. Şimdi ne oldu? Mehmet Ekici ismi geçiyor mu hiç? Geçmiyor. Yusuf Yazıcı diye bir oyuncu çıkardılar. Direk çarkı işlettiler. 4.yıldızı taktıktan sonra koskoca Galatasaray bunu yapamadığı için artık bazı konularda sıkıntı yaşamaya başlayan oyuncular bir noktadan sonra taşıyamıyor. İki senede Galatasaray’ın harcadığı para hiç az değil. Şu anki yönetim zamanında gelen isimlerden katkı sağlıyor diyebileceğimiz oynadığı zaman Eren var. 3 milyon euro bonservis ödenen Tolga Ciğerci futbol takımına mı alındı yoksa voleybol takımına mı alındı ciddi şüphelerimiz var! Bu hafta Tolga’nın 11 oynaması zaten gelinen noktanın özeti. Geçen haftaki elle oynama pozisyonu bir futbol maçından çok uzak bir pozisyon.

Levent Nazifoğlu bugün istifa etti. Kötü gidişin sorumlusu baş sıkışınca bir kişi oluyor evet ama zihniyet aynı. Sıkıntı bu. Üç maç daha kaybedersek Tudor’da mı gidecek? Fenerbahçe’ye Arena’da mağlup olunursa bu sefer kabak kime patlayacak? Durumun sürekli daha kötüye gittiğinin farkına varılması lazım artık.