Milli Takım arasını iyi değerlendiren Galatasaray 3 maçlık seriyle sahasına gelmiş rakibi Kasımpaşa karşısında attığı nizami 5 gol, sayılan 4 golle galip geldi. Bu galibiyet gerçekten önemliydi çünkü hem Moskova maçı öncesiydi hem de farklı kaybedilmiş bir maçtan sonraki ilk maçtı. Ryan Donk stoper oynar diye beklerken Ozan Kabak ilk 11’de ve stoperde yer aldı. Sezon başından beri Yunus’u hazırlıyordu Fatih Terim. Şimdi de Ozan perde önüne çıktı ve herkesi mutlu eden bir performans gösterdi. Yabancı sayısı tartışmalarına karşı da verilmiş önemli bir mesajdı bu. Fatih Terim Galatasaray’ın her duruma hazırlıklı olduğunu herkese gösterdi. Yabancı sınırını illa getirecekseniz benim 2000 jenerasyonum var Aslan gibi dedi Galatasaray işin özeti. Galatasaray’ın daha alt yaş takımlarından birini de canlı olarak izleme şansım olmuştu 2-3 yıl kadar önce. Aşağı tarafta hiç sıkıntısı yok Galatasaray’ın şu an için.

Galatasaray’ın ilk yarıda zorlanmasının en büyük nedeni Fernando’nun yokluğu oldu. Savunmadan çıkarken Donk- Ndiaye ikilisi zaman zaman rastgele toplara vurunca düzgün atak yapılamadı. Emre Akbaba aldığı bütün topları mantıklı kullanmaya çalıştı. Ben açıkçası Emre’nin kötü oynadığını düşünmüyorum. 2 kanat oyuncusunun sol kanatta kalması yüzünden super bir pası gole dönüşmedi. Arka direkten içeri girecek olan oyuncuya topu içeri ittirmenin kalacağı yerden müthiş bir pastı. Kasımpaşa aradığı hızlı hücumları buldu fakat Ozan Kabak ligin en süretli oyuncularına karşı uzun mesafede yenilmedi. Dün o geniş alanlarda Maicon kalsaydı yine bir felaket Galatasaray için olabilirdi. Fatih Terim Moskova maçında yine Maicon’u düşünüyor ama inşallah Maicon kendini o maça iyi hazırlar.

Kemal Özdeş’in dediği gibi Kasımpaşa kendi kendini yaktı 2.yarının başında. Serdar’ın ters vuruşu hariç gole yine yaklaştılar. Kadro planlaması yapılırken kalecinin ve santraforun en önemli 2 pozisyon olduğu tekrar örneklendi. Biraz ortalama bir kaleciyle 2.yarıda Galatasaray 2-0 geriye düşerdi. Muslera morali yerindeyken çok özel bir kaleci. Eren Derdiyok ile kontra atak yapmak çok zor. Emre Akbaba’yı iyi göstermeyen biraz da Eren’in koşu özelliğinin olmaması. Kendine uygun bir anı yakalayınca Eren golü yaptı. Bu toplar geldiğinde merkezde olması lazım Eren’in zaten oyuncu tipi olarak. Kasımpaşa golden sonra savunmasını hemen önde kurmaya başladı. Galatasaray öne geçtiğinde çizgi halinde çıkan savunmalara karşı becerikli olursa öne geçtiği her maçta farka gider. Hele hele Fatih Terim Eren- Onyekuru hamlesini böyle durumlarda yaparsa her atak pozisyon olur.

Şampiyonlar Ligi başlıyor. 3 sene bile çok uzun süre Galatasaray için. Çok motive bir maç başlangıcı eminim olacaktır. Oyuna iyi başlayıp taraftarı da arkasına alan Galatasaray’ın Moskova karşısında hasret kaldığı avrupa galibiyetini alacağını düşünüyorum. En son galibiyet içeride Benfica.