Yaz sezonunun en hareketli haftasını geçen hafta yaşadık. Bir futbolcunun futbol hayatı nasıl tehlikeye atılır sorusuna bir örnek gördük. Maddi imkanları en gelişmiş takım durumunda olan Başakşehir bile Emre Akbaba’yı alamadı. Oyuncu Galatasaray’ı istiyordu çünkü. Böyle şeyler çok istisna olur. Oyuncu Galatasaray maçında çektirdiği foroğrafı bile kimseden saklamamış. Fenerbahçe Yöneticisi Semih Özsoy’’ Emre ile görüşünce öğrendik farklı durumu’’ diyor. Galatasaray Taraftarı tezahürat bile yapmış ama Fenerbahçe Emre ile görüşünce öğrenmiş. Çok enteresan! Olması gereken geç olsa bile oldu. Hiç yabancılık çekmedi dün akşam Emre Akbaba. Türk Futbolu adına da çok önemli bir kazanç. Hoşgeldin demek lazım.

Maç öncesi Hakan Balta’nın vedası da bütün oyunculara bir örnek olmalı. Bırakması gerektiği zamanda bırakıp, insanlarda iyi hatıralar bıraktığınız zaman böyle uğurlanıyorunuz. Günümüzde halen oynamakta ısrar edip takımlarına zarar vermeye başlayan oyuncuları görüyoruz. Geçen haftanın devamı gibi bir ilk yarıydı. Göztepe Yasin ile pozisyonlara girdi ama klasik Yasin. Galatasaray topu çok yavaş çevirdi. Fernando dışında sorunu çözmeye çalışan oyuncu gözükmedi. 90 dakikanın yıldızı Fernando müthiş bir asist yaptı. Onyekuru 9 numara da oynayabileceğini söylediğinde haksız değilmiş. Kaleciyi çaresiz bıraktı.

Fenerbahçe’de hem Galatasaray’da 2 tane 6 numarayla oynama modası çıktı son zamanlarda. Galatasaray’ın belki zorunluluk ama hücum yapma açısından gerçekten çok zor. Emre Akbaba ve Selçuk İnan girince maç nasıl değişti. Fernando zaten mükemmel oynuyordu. Belhanda bu düzeye çıkamadı. Çıkamıyor bir türlü. Hızlı atağa çıktı Galatasaray, Belhanda nereye verse pozisyon olacaktı, pas hatası yaptı. Gomis eski Gomis değildi. Çabası daha iyi olmasına ragmen geçen seneki Gomis olsa Emre Akbaba’nın 2 asisti olabilirdi. Göztepe elindeki kadroyla iyi oynadı Yasin niye Galatasaray’da daha fazla tutunamadığını dün gösterdi. Onyekuru’nun golüne bakın, Yasin’in kaçırdıklarına bakın.

Fatih Terim Şampiyonlar Ligi’ne kadar yavaş yavaş tempoyu yukarı çekmek istediğini söylemişti. Kayıpsız devam etmek hesapların tutması bakımından önemli Galatasaray için. Herkese sağlıklı, mutlu Kurban Bayramı dilerim. Herkese iyi Bayramlar.

- - - - -