Fransa Ligue 1'in 24. haftasında Marsilya, deplasmanda Toulouse'a konuk oldu. Marsilya maça kalesinde gördüğü beklenmedik bir golle başladı.

Henüz üçüncü dakikada Dallinga'nın attığı golle Toulouse 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Marsilya Teknik Direktörü Igor Tudor ikinci yarıya dğeişiklikle başladı.

52. dakikada Mbemba skora denge getiren golü kaydetti. 59. dakikada ise Cengiz Ünder'in golüyle Marsilya öne geçmeyi başardı.

Önder Özen'den Galatasaray yorumu: "Yıllardır..." Önder Özen'den Galatasaray yorumu: "Yıllardır..."

78. dakikada ise Nuno Tavares'in golü konuk ekibi rahatlattı. Mücadelede son sözü ise 87. dakikada Onaiwu söyledi. Skoru 3-2'ye getiren bu gol aynı zamanda maçın da skoru oldu.

Bu galibiyetin ardından Marsilya puanını 52 yaparak lide Paris Saint-Germain'in beş puan gerisinde ikinci sırada yer aldı. Igor Tudor'un öğrencileri ligde gelecek hafta sahasında Paris Saint-Germain'i konuk edecek.

LİG TARİNİNİN EN İYİ SEZONU

Marsilya, bu sezon 24. hafta sonunda hanesine 52 puan yazdırmayı başardı. Bu Fransız kulübünün tarihinde bir rekor Daha önce aralarında Tomislav Ivic, Franz Beckenbauer, Didier Deschamps ve Marcelo Bielsa'nın olduğu hiçbir teknik direktör Ligue 1'in 24. haftası sonunda 52 puana ulaşamadı.

Marsilya en son şampiyon olduğu 2009/2010 sezonunda bile 24. hafta sonunda 45 puan toplayabilmişti. Marsilya ligin 25. haftasında sahasında PSG'yi konuk edecek. Igor Tudor'un öğrencileri sahadan üç puanla ayrılırsa liderle arasındaki farkı ikiye düşürecek.

GALATASARAY'DAN GÖNDERİLMİŞTİ

Teknik direktörlük kariyerine ülkesi Hırvatistan'ın Hajduk Split takımında başlayan Igor Tudor, 2016 yılında o dönem Süper Lig'de mücadele eden Karabükspor'un başına geçti.

Karabükspor'da gösterdiği performansla dikkatleri çeken Hırvat çalıştırıcı, Şubat 2017'de Galatasaray'ın başına geçti. Ertesi sezon sarı - kırmızılıların başına lige iyi bir başlangıç yapan Tudori ilerleyen haftalarda gelen kötü sonuçların ardınan görevden alınmıştı.

Galatasaray'dan sonra sırasıyla Udinese'yi çalıştıran Tudor, bir dönem Juventus'ta Andrea Pirlo'nun da yardımcılığını yaptı. 2021/2022 sezonunda İtalya Serie A ekibi Hellas Verona'da iyi bir grafik çizen Tudor, sezon başında Marsilya'nın teknik direktörü olarak atandı.

Fransız ekibi, Igor Tudor yönetimi altında gösterdiği performansla tüm Avrupa'da dikkat çekiyor.