4.Fatih Terim döneminden önce 1 yıl Galatasaray'da görev yapan Igor Tudor'un yardımcı antrenörü Hari Vukas, Sarı-kırmızılı takımdaki günlerinden bahsetti. Vukas, Galatasaray'dan zamansız gönderildiklerini ifade etti.

"Son şampiyona 9 puan fark attık"

"Galatasaray'da göreve sezon ortasında başlamıştık. Başkan ve yöneticiler bize inandıklarını söylediler. Sezon başında kadrodaki birçok futbolcuyu gönderdik ve yeni sezonda lige çok farklı bir giriş yaptık. İlk 9 hafta 8 galibiyet aldık. Son şampiyona 9 puan fark atmıştık. Ancak bir anda her şey tersine döndü."

"Rakiplere değil, medyaya mağlup olduk"

"Galatasaray'dan ayrıldığımız dönemde takım, ligde liderin 1 puan gerisinde yer alıyordu. Her hafta gazetelerde ve sosyal medyada başka başka haber ve iddialar ortaya atılıyordu. Algılarla mücadele etmekte çok zorluk yaşadık."

"Bizim kadromuzla şampiyon oldular"

Galatasaray'ın 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarında elde ettikleri şampiyonluğun kadrosunu Tudor'la birlikte inşa ettiğini savunan Vukas; "Yaz transfer döneminde takımın yüzde 70'ini değiştirmiştik. Bu kolay olmadı yeni transferler geldi. Avrupa Ligi'nden çok erken elendik. Ancak toparlamıştık ve ligde şampiyonluğa oynayacak takım kurduk. Galatasaray'ın son şampiyonluklarına bakın takımın iskeletini biz kurmuştuk."

"Türkiye'de her şey sonuç odaklı"

"Maç kazanınca herkes sizi övüyor, kaybedince suçlu her zaman antrenör. Türkiye'de her şey sonuç odaklı. Birkaç galibiyet veya mağlubiyetle herşey bir anda tersin dönebiliyor." 

Igor Tudor'un Marsilya performansı

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya'yı çalıştıran Igor Tudor'un takımı ligde 2.sırada yer alıyor. Şampiyonlar Ligi ve kupaya veda eden Hırvat teknik adam, 37 resmi maçta 22 galibiyet 5 beraberlik ve 10 mağlubiyetlik sonuçlarla 1.92'lik puan ortalaması yakaladı.

7 Süper Lig kulübünden Galatasaray'ın kararına destek! 7 Süper Lig kulübünden Galatasaray'ın kararına destek!

44 yaşındaki teknik adamın Marsilya ile kontratı 2025'e kadar devam ediyor.

Tudor kariyerinde Hajduk Split, PAOK, Karabükspor, Galatasaray, Udinese, Juventus (yardımcı hoca), Hellas Verona takımlarında görev yaptı.