Galatasaray'da yeni sezon planlamaları sürerken Barcelona'dan kiralanan Inaki Pena'nın bonservisinin alınıp alınmayacağı merak konusu olmuştu, Milliyet'ten Nevzat Dindar, çarpıcı bir iddia ortaya attı.

İşte Nevzat Dindar'ın iddiaları:

"Galatasaray taraftarı Pena'yı seviyor ama Barcelona kolay kolay bırakmaz. Muslera varken de yabancı bir kaleci hamlesi olmaz. Bir yerli kaleci almak istiyor Galatasaray. İrfan Can Eğribayat konusu kulislerde geçmeye başladı. Göztepe taraftarı tepki gösterdi. Sezon başında 3 milyon Euro konuşuluyordu ama şu an imkansız bu paralar. Belki 1 milyon Euro olabilir. Yerli bir alternatif kaleci olarak iyi bir hamle. Ya İrfan Can ya da Fenerbahçe'den Berke Özer... İkisinden biri gelecek."

BERKE ÖZER KİMDİR?

Başkan Ali Koç'un göreve geldiğinde Comolli ile yaptığı ilk transferlerden biri olan Berke Özer, 2000 doğumlu. Futbola Altınordu'da başlayan ve yıldızını İzmir ekibinde parlatan Berke, hatırı sayılır bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer olduktan bir sene sonra Belçika ekibi Westerlo'ya kiralanmıştı. Westerlo'da düzenli forma şansı bulan genç kaleci, bu sezon başında Sarı-Lacivertli ekibe dönmüştü. Altay Bayındır'ın uzun süreli sakatlık döneminde formayı sırtına geçiren Berke Özer, zaman zaman önemli kurtarışlarla göze girse de genel performansıyla vasatı aşamamıştı. Berke Özer, deplasmanda Sivasspor ile oynanan maçta yediği golle eleştirilerin hedefi olmuştu. Genç eldiven Sivasspor maçının ardından gelen tepkiler sebebiyle Instagram ve Twitter hesaplarını kapatmıştı.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT KİMDİR?

30 Haziran 1998 tarihinde Adana'da dünyaya gelen İrfan Can, futbola 2007 senesinde Adanaspor altyapısında başladı. 7 sene süresince çeşitli kategorilerde forma giyen İrfan Can, 2014 senesinde de profesyonel imzasını attı.

5 Eylül 2020 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Göztepe'ye 500 bin € karşılığında transfer oldu.

1.94 boyunda olan genç kaleci 6 kez 16 yaş altı, 2 kez 17 yaş altı, 5 kez de 18 yaş altı millî takım formasını giydi.

(Milliyet)