Türk futbolunun üzülrerek hatırlayacağı günlerden birisi oldu. Maalesef mesleğini yapmak için ülkemize gelmiş bir futbolcuyu yaşatamadık. Josef Sural’ın ailesine ülke olarak hiçbir şeyi açıklamaya yüzümüz yok. Ne diyeceğiz? ‘’ Takımdan ayrı gelmelerine izin verdik, geldikleri aracın şöförleri uyumuş, kaza yapmış’’ mı diyeceğiz? Yaralı oyuncular da var. Herkese geçmiş olsun ama bir can gitti işte. Sabırlar dilerim. Josef Sural da artık unutulmazlar arasında futbolumuzda yer alacaktır.

Başakşehir’in 3 puan kaybından sonra Galatasaray’a bir beraberlik hakkı doğmuştu, Galatasaray o hakkını ilk maçtan kullandı. İpler halen Aslan’ın elinde. Liderlik şansının olduğu bir maça da coşkulu başladı Galatasaray fakat o coşku çabuk söndü. Oyunun temposunu arttırma sorunu bir türlü bitmedi. Bu konuda yetersiz bir kadro yapılanması var. Adam eksilten tek oyuncu NDiaye. NDiaye de bu yeteneğini çok az kullanıyor. Oyunun yönünü değiştirme girişimi olduğu zaman da kadro içerisinde bir Melo olmayınca çözüm bulunmuyor. Burada ne kalıyor? Pas istasyonu kuracak bir santrafor. Eldeki kadroda Mitroğlu ve Diagne seçenekleri varsa ve oyuncu özellikleri olarak Diagne’ye 96 dakika sabır göstermek Galatasaray’a büyük zarar veriyor. Oyun karambole döner, sağdan soldan doldur boşalta dönersiniz, o zaman Diagne bir koz olabilir ama olgun oyunda, al ver gereken oyunda Mitroğlu bu takımın 1.santraforudur. Büyük bonservis bedelinin baskısıyla Diagne Mitroğlu’nu kesiyor. Hal böyle olunca Mitroğlu’nun oyuna girip verdiği katkı hiçbir işe yaramıyor. Bugün beklerden, özellikle Mariano’dan iyi ortalar da gelmeyince pozisyon hemen hemen hiç yoktu diyebiliriz. Şampiyonluğa giderken Diagne’nin girdiği pozisyon altın değerinde olabiliyor. Galatasaray seviyesinde bir santrafor için o pozisyon zor bir pozisyon olmamalı. Belhanda’nın maç boyunca yaptığı tek hareket o ara pasıydı. Belhanda’nın çıkmasını anladım ama Onyekuru oyunda kalsaydı sanki daha iyi olurdu. Onyekuru kanat oyuncusu olarak Emre’ye göre daha ters gelir rakiplere çünkü Emre’yi çizigiye attığınız zaman kolay önlem alınır bir hale getiriyorsunuz.

Artık konuşmaktan yorulduk ama çok kafa karıştırıcı işler oluyor. Bir ofsayt çizgisi çekildi. Neye göre çizildi? Nasıl çizildi? Defalarca baktık, ofsayt göremedik. Penaltıdan kurtardı kendini Mete Bey. Peki! Diagne’nin beline sarılan savunma oyuncusunu herkes görüyor, VAR’a bari gidin, bir bakın beyefendi! VAR ne iş yapıyor peki beyefendiler? Orta sahada fauller çalıp, kritik bölgelerde nasıl kararlar verdiğini de gözlemleme şansımız oldu. Diagne’nin son dakikada yerde kaldığı pozisyon orta sahada olsaydı Mete Kalkavan faul verir miydi? Vermez miydi. Başka sorum yok hakim bey.