Habertürk'ün haberine göre Terim'in o dönem Rennes'ten transfer edilen Sacha Boey'in yerine başka isimleri istediği ortaya çıktı.

İLK TERCİH: DJİBRİL SİDİBE

Deneyimli hoca, o dönem Burak Elmas yönetiminden ilk olarak Monaco'dan Djibril Sidibe'nin alınmasını talep etti. 10 milyon Euro'ları aşan bonservis talebi Galatasaray'ı masadan kaldırmaya yetmişti.

İKİNCİ TERCİH: JENS LARSEN

Sidibe'den sonra Terim'in ikinci terihi Jens Stryger Larsen'di. Udinese'yle anlaşma sağlanmıştı ancak oyuncunun bonussuz 2 milyon Euro'luk maaş talebi transferi tıkanma noktasına getirdi. Aynı Larsen 1 Temmuz 2022'de Trabzonspor'un yolunu tuttu. Ocak 2024'de bedelsiz olarak Malmö'ye transfer oldu.

"BANA GENÇ YETENEK BULUN"

2 isim de olmayınca Fatih Terim, hem scout ekibi hem de yönetime, "Bana potansiyeli yüksek genç yetenek bulun." talimatı verdi. Sacha Boey 1 milyon Euro ve sonraki satıştan yüzde 15 karşılığında Rennes'ten transfer edildi. Oyuncu ise 400 bin Euro'ya ikna edilmişti.

Mehmet Demirkol'un Galatasaray övgüsü: "Hakikaten inanılmaz" Mehmet Demirkol'un Galatasaray övgüsü: "Hakikaten inanılmaz"

(Habertürk / Mehmet Ayan)