İlk etapta yerli futbolcular ile eksiklerini gidermek isteyen ekip, Kasımpaşa'nın 2 futbolcusunu transfer etmek üzere. Kasımpaşa'nın 27 yaşındaki merkez orta sahası Aytaç Kara ve 19'luk defans oyuncusu Çağtay Kurukalıp'la anlaşmaya varan Galatasaray, iki transferi de duyurmak üzere.

Nitekim, Galatasaray'a transferi konusunda sıkıntı yaşayıp kulüp tarafınca kadro dışı bırakılan Aytaç Kara, 30 Haziran'da bonservisini eline alıyor. Çağtay için de farklı bir formül izlenecek.

Aytaç ve Çağtay'da işlem tamam

Kasımpaşa'da sözleşme yenilemediği için kadro dışı kalan Aytaç Kara ve yine sözleşmesi sezon sonu sona erecek Çağtay Kurukalıp, Galatasaray'ın radarında. 17 Mayıs'a kadar kadro dışı bırakılan Aytaç Kara ile her konuda anlaşma sağlandığı biliniyor.

Ancak, Çağtay Kurukalıp hamlesi her iki taraf için de sürpriz oldu. 30 Haziran'da serbest kalacak futbolcu için sarı kırmızılı ekip büyük yol katetti. Kasımpaşa'ya 500 bin TL yetiştirme bedeli ödenerek transferinin bitirilmesi düşünülüyor.

Çağtay Kurukalıp kimdir?

Kasımpaşa'nın 2002 doğumlu, 19 yaşındaki savunma oyuncusu Çağtay Kurukalıp ilk olarak 2018 yılında U-21 takımına çıkarıldı. Aynı yıl Kasımpaşa ile masaya oturan futbolcu, profesyonel sözleşme imzaladı. Bu yıl, Beyoğlu takımıyla hiçbir maçta forma şansı bulamayan Çağtay Kurukalıp'ın sözleşmesi 30 Haziran'da sona eriyor.

Aytaç Kara kimdir?

Futbola Altay altyapısında başlayan Aytaç Kara, 2009 yılında Altay'ın U-21 takımına çıkarıldı. Henüz 15 yaşındayken U-21 kategorisinde başarılı maçlar çıkaran Kara, sezon sonu A Takıma yükseltildi. 2 yıl Altay'da oynadıktan sonra Eskişehirspor tarafından 200 bin Euro karşılığında transfer edilen futbolcu, 3 yıl sonra 2 milyon 100 bin Euro'ya Trabzonspor'a gönderildi. Trabzonspor'dan sonra sırasıyla Yeni Malatya, Bursaspor ve en son Kasımpaşa'nn kapısından içeri girdi. Aytaç Kara'nın sözleşmesi 30 Haziran'da sona eriyor.

(Radyospor)