TRT Spor'a konuşan Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'a ayrı bir parantez açtı.

"BİR BEŞİKTAŞLI OLARAK..."

Elias Jelert transferinde Johan Elmander detayı Elias Jelert transferinde Johan Elmander detayı

"Geçen hafta Galatasaray'ın 6-1 yendiği maçı izledim. Ben Galatasaraylı değilim, bir Beşiktaşlı olarak o kadar keyif aldım ki maç bitsin istemedim. Özellikle son 7-8 hafta çok iyi futbol oynayan bir Galatasaray görmeye başladık. Onun öncesinde yine kazanıyorlardı ama iyi futbol oynamadan, büyük takım refleksi ortaya çıkıyordu. Burada Okan Buruk'u tebrik etmek gerekiyor çünkü sezon sonuna doğru takımın yüzde 100 formla yarışta ilerliyor. Bu kadroyu kuran, transferleri yapan yönetim kadrosu veya antrenman metotlarını uygulayan antrenörler de çok önemli ama bu işin başındaki isim Okan Buruk'tur."

"BÜYÜK FUTBOLCU OLDUĞUNU ANLIYORSUN"

"Icardi'ye bakıyorsun hakikaten büyük bir futbolcu olduğunu anlıyorsun. Okan Hoca, futbolcu topluluğunu öyle güzel idare ediyorki sahada oynayan, yedek kulübesinde duran herkes keyif alıyor. Maç bitsin istemiyorlar, oynamaya devam ediyorlar, takım arkadaşlarıyla beraber şov yapmak istiyorlar. Çok iyi bir sevgi ortamı var. Diğer taraftan Fenerbahçe'de sürekli stres ve baskı var. Böyle güzel futbol oynayan takımı en son 80'lerde Beşiktaş kadrosunda görmüştüm şimdi de Galatasaray'da izliyoruz."

ICARDİ - DZEKO KIYASI

"Icardi'nin Sivas maçında attığı 6 golde de payı var, diğer taraftan Dzeko'nun kaçırdıkları zaten her şeyi gösteriyor. Haftalardır burada Dzeko ve Icardi'nin arasındaki farkları söylüyordum zaten. Niye Icardi, niye Dzeko işte farkı geçen hafta gördük."

"KORKTUKLARI İÇİN DİLE GETİRMİYORLAR"

"Galatasaray'ın psikolojik olarak ekstra bir şey yapmasına gerek yok çünkü Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç söylemleriyle kendi futbolcularını strese soktu. 'Ben varken Fenerbahçe şampiyon olamaz' diyor. Bunu duyan futbolcu artık pes etmiştir zaten. TFF, hakemler diyorsun 6 yıldır hiçbir başarı yok. Harcanan milyon Euro'lar, sayısız transferler, getirdiği hocalar ve sportif direktörler kimse bunu dile getirmiyor. Neden? Çünkü işinden kovulabilirler. Korktukları için dile getiremiyorlar. Türk sporu bu yüzden ilerlemez işte." şeklinde konuştu.