Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray'ın mali yapısıyla ilgili de eleştirilerde bulundu.

"KADROLARIN ÖNEMİ YOK"

"Şu anda kadroların bir önemi yok. Herkes diyorki Galatasaray gümbür gümbür kazanacak. Ben öyle bir maç olacağını düşünmüyorum. Zor bir karşılaşma olacak."

"HALININ ALTINA SÜPÜRMEK DOĞRU DEĞİL"

"Derbiden sonra olaylar oldu. Diyorlar ki bunları konuşmayalım. Bu laflar beni irite ediyor. Hayır konuşacağız ki doğruyu bulacağız. Sahanın içini de dışını da temizleyeceksin kardeşim. Olayları halının altına süpürmek doğru değil. 40 haftadır hakem konuşuyoruz peşine yabancı hakem geldi. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. Yorum yapmaktan acizler çünkü bir yerlere idareci veya başka bir görevde bulunup gelmeyi planlıyorlar. 13 yıldır ben konulara parmak basıyorum. Keşke benim gibi adamlar Türk futbolunun içerisinde olsa da o zaman bir şeyler çözülebilirdi."

GALATASARAYLI OYUNCULARA ÖVGÜLER

"Bu sene Galatasaray'a bakarsak güzel futbol izledik. Torreira'nın enerjisi, 37 yaşındaki Mertens'in katkısı ve ortaya koyduğu akıl çok önemli. Sadece 3-4 maç sallandı. Abdülkerim'e bakıyorsun bana göre bu senenin en değerli oyuncusu. Oynadığı süre içerisinde çok ciddi katkı verdi. Icardi 'Bu ülkeye gelmiş geçmiş en iyi forvet benim' diyerek attığı gollerle büyük imza attı. Muslera ise geçen hafta talihsiz gol yedi ama efsane olduğunu birkez daha kanıtladı."

Elias Jelert transferinde Johan Elmander detayı Elias Jelert transferinde Johan Elmander detayı

"OKAN'A HOCA MOCA DEĞİL DİYORLAR"

"İsmini vermek istemiyorum. Bazı Galatasaraylı şahıslar bana 'Okan hoca moca değil' diyorlar. Adamın 2 senelik yaptıklarını çöpe atıyorlar. Konyaspor'a yenilirse ne olacak? Fatih Terim'e gidecekler. Bizim mentalitemiz bu kadar işte. Başka bir şey düşünmüyoruz."

YÖNETİME ELEŞTİRİLER

"Erden Timur'un bu sene 3-4 tane net yanlış transferleri oldu. Bunlara 10-15 milyon TL vermedin. 3-4 milyon Euro maaşlar verdin. Neymiş? Premier Lig'de oynamış. Banane kardeşim ben bana verdiği katkıya bakarım. O yüzden biraz öz eleştiri yapması gerekiyor. Ondan sonra faiz ödememek için Bankalar Birliği'nden çıkmak istiyorsunuz paranın kıymetini bilen adam böyle transferler yapmaz. 20 milyon Euro çöpe gitti belki de. Şampiyon olduğun zaman her şey unutulur. Taraftarlar bunları sorgulamaz, Genel Kurul sorgulamaz. İstediğin gibi parayı saçabilirsin. Şampiyonlar Ligi'nde ne yaptın? Altyapıdan 1 tane oyuncu çıkarabiliyor musun? Yok. Şampiyon olduysan tamamdır."

SEÇİM YORUMU

"Sühely Batum gibi insanların Galatasaray'ın sportif açıdan başarılı olduğu dönemde ortaya çıkması önemliydi. Mevcut yönetimi sorguladı. Doğru düşünmediği şeyleri söyledi." ifadelerine yer verdi.