TRT Spor'a konuşan Kaya Çilingiroğlu'nun öne çıkan yorumları şöyle...

Elias Jelert'in ilk açıklamaları: "Çok heyecanlıyım..." Elias Jelert'in ilk açıklamaları: "Çok heyecanlıyım..."

"GAYET BAŞARILI"

"Bence son yılların en güzel derbilerinden birisi olacak. Fenerbahçe yarışta önde gidiyordu, Galatasaray müthiş bir performansla geriden geldi. 13.olan bir takımın 2 sene üst üste şampiyon olması gayet başarılı. Şampiyonlar Ligi'nde elemeleri geçip gruplara kaldılar. Burada başarılı olamadılar ama kabul edilebilir futbol oynadılar."

"DURSUN ÖZBEK DOĞRU YAPIYOR"

"Galatasaray Başkanı Dursun Özbek çok doğru bir şey yapıyor. Yanlış hatırlamıyorsam son 4 günde 3 kez kameralar karşısına geçiyor. Hiç maçla ilgili konuşmuyor. Tamamen başka konuları gündemi getiriyor. Böylece tansiyonu düşürüyor. Seçimi, projeleri, mali yapıyı, yaptıklarını ve yapamadıklarını anlatıyor. Aslında güzel bir taktik. Bilerek yapıyorsa alkışlıyorum kendisini. Önümüzdeki sene muhtemelen Galatasaray'ın son yaptığı transferlerden ders alarak daha iyi kadro kuracağını düşünüyorum."

"OKAN BURUK DİYE BİR GERÇEK VAR"

"Türk futbolunda artık Okan Buruk diye bir gerçek var. Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli'den sonra ben de varım diyor. Bunu neden diyorum çünkü futbolcularıyla çok iyi kaynaşıyor. Futbolcular oynadıkları oyundan zevk alıyor. Maç bitmesin istiyor. Onu sağlarken kimseyi kırmadı, bu oynamaz dediğimiz adamları bile sahaya sürdü verim aldı. En basiti Kaan Ayhan'ı en kötü zamanında bile hiç kesmedi. Icardi'nin sorunlarına çare oldu. Zaha ve Ziyech'in problemlerini giderdi. Abdülkerim'i Türkiye'nin en iyi stoperi yaptı."

"KEREM BOZUYOR"

"Bu ortamı sadece Kerem Aktürkoğlu bozuyor. Geçen senenin 8-10 haftasında ön plana çıkmıştı şimdi Barış Alper Yılmaz ön plana çıkıyor. Kendini geliştirmeye odaklanmalı."

"BUNUN HESABINI YAPALIM!"

"Birkaç pozisyonda oynayan kaç tane Galatasaraylı oyuncu var, bir de dönün Fenerbahçe'ye bakın hangi oyuncular başka mevkilerde oynuyor? Bunun hesabını yapalım. Çok basit bir şey soruyorum. Rakip takımın hocası sürekli saha dışından bahsediyor. Konsantrasyonunu kaybetmiş durumda."

"MUSLERA GİBİ KALECİNİZ VAR MI?"

"Beşiktaş 40 senedir kalecisiz oynunuyor diyorum, bana inanmıyorlar. Muslera gibi kaleciniz var mı? Adam 7.şampiyonluğunu kazanacak. Fenerbahçe'de Livakovic de asla o statüde bir kaleci olamaz." şeklinde konuştu.