Yeni sezona Ercan Taner’in maç anlatımıyla başladığımız için çok mutlu olduk. Futbolla tanıştığımız zamanlardan beri hepimiz için özel bir spiker. Sesini taklit edip maç anlatmaya çalıştığım günleri hatırlıyorum. Tekrar ülkemizdeki takımların maçlarında kendisini dinleyecek olmak hem büyük bir keyif hem de büyük bir nostalji. Kendi liglerinde istediği neticeyi geçen sene alan iki takım sezonu açtılar.

Problemli bir sürece Süper Kupa mağlubiyeti eklenince kendi oyun anlayışından ziyade kazanma odaklı bir oyunla maçı götürdü Galatasaray. Fatih Terim böyle bir anlayışı sevmez zaten. Genel olarak büyük takımların böyle sezonu zirvede bitirmesi çok olası değil. İmkanlar dahilinde düne özel olarak bu anlayış doğru oldu. Erken yenen gol çok büyük bir tehlike işaretiydi. Büyük takım reaksiyonu devreye girdi. Duran topların önemi tekrar ortaya çıktı. Takımın yıldızlarının kenarda kalması geçmiş yıllarda Galatasaray’da yaşanmış durumlar. Otoritesini kabul ettirebilen hocalar bunu doğru zamanda yaparlar. İpin ucu kaçarsa geri dönüşü olmaz. 2-1’i erken yakalamak eldeki kadroyla maçı idare etmeyi de kolaylaştırdı. Bütün kontra oyuncuları sahadaydı. Sinan ve Eren son vuruşlarda daha dikkatli olsalar bu kötü zemine ve oyuna rağmen maç son dakikaya kalmayabilirdi.

Geçen sezonki Akhisar maçıyla dünkü maçın 2.yarısı benzer görüntülere sahne oldu. Skor olarak öndeyken topa basıp, takımı dinlendirecek oyuncu eksiği var. Bu şekilde de doğru çıkışlar yapıp pozisyona girebilir Galatasaray ama bunu sadece son dakikada yapabildi. Belhanda çok yetenekli bir futbolcu. Bunu çeşitli nedenlerle kullanamıyor. Sadece futbola odaklandığı zaman tek bir pasla maçı bitirebileceğini dün gösterdi. Bu odaklanmayı çok az yaptığı için eleştiriliyor. Kötü zemin mecburen çok fazla orta saha mücadelesini bize izletti. Ankaragücü oyuncusu İlhan’ın darbeye bağlı sakatlığı dışında ciddi bir sakatlık olmaması önemliydi.

Ay sonuna kadar neler olacak merak konusu. Şampiyonlar Ligi diye bir kulvar olmamış olsa büyük beklentiye girmeden Galatasaray’ın geleceğini düşünerek bu sezonları geçiş sezonları olarak görmemiz gerekirdi fakat en azından avrupada bir direnç gösterebilmek lazım. Bırakın oyuncu satıp almayı kendi içinde sorunlar yaşayan bir takım durumuna gelmişti, bu galibiyet imdada yetişti. Emre Akbaba ve Denayer transferleri neticeye ulaşır gibi gözüküyor. Uyulması gereken şartlardan dolayı kadrodaki belirsizlik çok fazla.

- - - - -