Sezonun daha başı olmasına rağmen hem Brusaspor hem Galatasaray için önemli bir eşik atlama maçıydı. Kazanan takımın üst sıralarda kendini göstereceği veya puan farkıyla lider olma şansı oldu. Derbide yaşananlardan sonra Galatasaray’ın sıkıntılı bazı şeylerle karşılaşma ihtimali az değildi. Sıkıntıya girecek hakem pozisyonunun olmaması maçın keyfini arttırdı. Cumartesi günkü derbinin aksiyonu hepimizin aklında. Bu derbi haftasında Bursa deplasmanda geriden gelip kazanmanın değeri daha sonra daha iyi anlaşılacak.

Bursaspor maçın başında atak oynayarak sonuç almak istedi. Seyirci rekorunu kırmış ev sahibi takım için bu baskı normal. Bu baskıdan Galatasaray 10 dakikada çıktı, Belhanda ve Gomis ile 2 pozisyon buldu. Bursa çabuk çıkarak öne geçince Galatasaray kendi kendini baskı altına alıp sadece Gomis’i topla buluşturma çabasına girdi. Orta sahada adam geçen, gol noktalarına koşan kimse olmadı. Mariano ve Lato da uzaktan ortalar yapınca maç tıkandı. Bursaspor ise Stancu’nun yerine usta bir santraforunun olmamasını maç sonu çok aradı. Galatasaray oyununu tutturamamışken Bursa’nın farkı açamaması maçın kırılma anlarından oldu.

Maç 1-0’dan dönünce Tudor’a övgü yağdıran var mıydı bilmiyorum. Tudor’a olumlu not vereceksek bu not Galatasaray şu anda kondisyonu en iyi olan takım. Sezonu da erken açınca bu kondisyon tamamen çok iyi. Ali Sami Yen’de gibi istediği hücum oyununu yakaladı bu kondisyonla Galatasaray ve maçı kazandı. Burada çok riskli bir durum var; Baskıyı kurmuş, her an gol atacağı gözüken, Feghouli gibi bir oyuncunun oyuna geç girmesinin yanında bu sağlanan baskının en önemli oyuncularından Lato ve Mariano gibi 2 beki çıkarmanın anlamını kimse veremez. Rodrigues sol beke geçti soldan orta şansı kalmadı. Yasin her topu kaptırdı sağ bekte doğal olarak kendi yeri değil. Feghoıli öyle bir gol attı ki Tudor’u kurtardı çünkü 1-1’den sonra 2.golü Galatasaray’ın atmaması mucize olurdu. Tolga yine bizi şaşırttı müthiş bir gol attı. Akıl dolu bir ayak içi. Tudor’un bu şansının sürmesini diliyoruz.

İlk defa yenik duruma düşmüştü Galatasaray. İlk defa geri düştüğü maçta cevap verip maç kazanmak özgüven arttırıcı bir gelişme. Oyuna sonradan girip katkı yapan oyuncu sayısı artarsa Galatasaray şampiyonluk yolunda o kadar avantajlı olur.