Fransız basınında çıkan haberlere göre; geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın gündemine gelen ancak transferi gerçekleşmeyen 29 yaşındaki sol bek için son şans Türkiye ya da ABD...

Avrupa'dan herhangi bir takıma transfer olma ihtimali kalmayan oyuncuya West Ham United, Lille ve Bordeaux'nun teklif yaptığı ancak transferin gerçekleşmediğine vurgu yapıldı.

Paris Saint-Germain'le 2024'e kadar sözleşmesi bulunan Kurzawa, bu sezon yalnızca 1 maçta 9 dakika süre aldı. Haberlerde, oyuncunun gitmek için fedakarlık yapmaması durumunda tüm sezonu boşa geçirme tehlikesi olduğuna dikkat çekildi.

Layvin Kurzawa kimdir?

Layvin Kurzawa, 4 Eylül 1992 tarihinde Fransa'da dünyaya geldi. 

Futbola 1996 senesinde Stade Raphaëlois altyapısında başlayan Kurzawa, 2007 senesinde Monaco altyapısına geçti. 

İlk profesyonel müsabakasına Monaco B ile çıktı. İlk profesyonel sözleşmesini de 2010 senesinde Monaco ile imzaladı. 2010-15 yılları arasında Monaco'da 75 maçta forma şansı bulan Kurzawa, mevkii yüzünden fazla gol şansı bulamasa da 6 kez rakip ağları havalandırmayı başardı.

2015-2016 sezonu başladığında Monaco forması olan Layvin Kurzawa, 3 haftanın sonunda Paris Saint Germain’in transfer teklifini kabul etti ve 25 Milyon Euro karşılığında transfer oldu.

(Sporx)