Spor Toto Süper Lig'in yayıncısı beINSports'taki Trio programına müdahalesiyle kamuoyunda büyük tartışma yaratan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta, bugün ekrana çıkıyor.

Ümit Karan: "Hakemlere mesaj gitti..." Ümit Karan: "Hakemlere mesaj gitti..."

Orta, pozisyonları yorumlayacak

Orta, beINSports'ta ayda bir yayınlanan ve TFF tarafından hazırlanan ve tartışmalı pozisyonlara dair hakem kararlarının ele alındığı'Kuralına Göre' programında yer alacak. İlk kez bu programa konuk olacak olan Orta'ya MHK'nın danışmanı eski FIFA hakemi Huge Dallas eşlik edecek.

Arda Güler'in penaltısına ne diyecek?

İlk başlarda haftalık olarak yayınlanan ama sonrasında aylık formata dönüşütürülen programda çok tartışmalı pozisyonlar ele alınıyor. Orta ve Dallas'ın Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde büyük tartışma yaratan Arda Güler'e çalınan penaltı pozisyonunu yorumlayıp yorumlamayacakları merak konusu.

Beşiktaş VAR kayıtlarını istedi

Beşiktaş yönetimi dün yaptığı açıklamada, bu pozisyonda VAR'da görevli Bahattin Şimşek ile orta saha hakemi Halil Umut Meler arasındaki konuşmaların yayınlanmasını istedi. Kamuyounda genel kanaat pozisyonun penaltı olmadığı ve VAR'dan dönmesi gerektiği yönündeydi.

Galatasaray Orta'yı istifaya çağırdı

Galatasaray-Kasımpaşa maçında Donk'un Zaniolo'ya yaptığı hareketin kırmızı kart olması gerektiği yönünde beINSports'un Trio programı yorumcularına tepki gösteren Lale Orta, VAR odasından aldığı bir başka açının videosunu yayıncı kuruluşa yollayarak, yorumun düzeltilmesini istemişti. Bu hareketi kamuoyuna yansıyınca özellikle Galatasaray'ın büyük tepkisini çekti.

Lale Orta kendisini savundu

Sarı kırmızılı kulüp Orta'nın tarafsızlığını yitirdiğiğini savunarak istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Galatasaray, son derbiden sonra da Orta'ya yine istifa çağrısı yaptı. Orta ise daha önce yaptığı açıklamalarda, VAR'dan her türlü kaydı alma hakkı olduğunu ve hakemin doğru verdiği bir kararı savunmak için devreye girdiğini belirtmişti.

Lale Orta 22.30'da beINSports'ta

Tüm bu tartışmalarından ardından ekrana çıkacak olan Lale Orta'nın yer alacağı Kuralına Göre programı, banttan yayınlanacak. Yani program canlı olmayacak. Orta'nın istifa çağrılarına cevap verip vermeyeceği merak konusu oldu. beINSports1'deki Kuralına Göre programı saat 22.30'da başlayacak.