Beraberliğin çok fazla yara açmayacağı bir maçta son dakikalarda gol bularak çok önemli bir puan aldı Galatasaray. Hafta içindeki neticeden sonra Trabzonspor deplasmanı bir dönüm noktasıydı. Galatasaray bu dönüm noktasından yarışa tutunarak döndü. 5 dakika daha olsaydı Galatasaray galibiyet golünü de atardı. Donk’un santrafora geçmesi yine işe yaradı.

İki takım da kendi yarı sahasında rakibini karşılayarak oyuna başladı. Böyle durularda lider oyuncular takımlarına avantaj sağlarlar. İki takım arasında büyük bir lider oyuncu farkı gördük. Sosa hem oynuyor, hem oynatıyor, hem arkadaşlarına nereye gitmeleri, nerede durmaları gerektiğini bile gösteriyor, savunmaya gelip kademeye bile giriyor. Galatasaray tarafında ise giydiği forma numarasıyla alakasız bir oyuncu vardı. Maçın en net pozisyonunu nasıl harcadığını hepimiz gördük. Hal ve hareketleri çok tehlikeli olmaya başladı iyice. Bir oyuncuyla maç etkilenir mi? Evet etkilenir. O futbolcu çıkınca Galatasaray’ın oynadığı oyun daha bir futbola benzedi. Demek ki doğru oyun planı kurarsanız o futbolcu olmadan da daha iyi oyun oynamak mümkün. Artık belli oldu. Galatasaray çift santrafordan vazgeçmeyecek. Ne zaman çift santrafor görünümü oluyor, o zaman Galatasaray daha etkili oluyor. Pozisyona girme sıkıntısı halen sürüyor. Burada da önemli olan pasın hızını arttırmak ve rakibin tehlikeli bölgesine gidiş süresini kısaltmak olacak. Sezon sonunda Galatasaray şampiyon olursa bu 1 puan hatırlanacak.

Trabzonspor’un maçtaki hatası 1996 yılında Fenerbahçe’ye şampiyonluğu kaybettiği maçta yaptığı hatayı yapması oldu. Sansasyonel bir galibiyet peşinde koştular ama büyük takım reaksiyonu ile Galatasaray bu hatayı affetmedi.