Kulüpten yapılan resmi açıklama şöyle:

"Messi'yle anlaşmaya varılmasına ve yeni bir sözleşme imzalamaya hazır olunmasına karşın, LaLiga yönetiminin ekonomik ve yapısal engelleri nedeniyle anlaşma resmileşemiyor. Bu durumla karşı karşıya kalan Messi, Barcelona'ya bağlı kalmaya devam etmeyecek."

Copa America sonrası uzun bir tatile çıkan Messi, sezon açılışına oldukça kısa bir süre kalmasına rağmen Barcelona ile anlaşma sağlayamadı.

İspanyol basınının saygın gazetelerinde Marca, bugün akşam saatlerinde 'son dakika' olarak duyurduğu haberde Messi ve Barcelona krizinin önlenmesi zor bir konuma geldiğini yazmıştı.

Taraflar arasındaki görüşmelerin adeta çıkmaza girdiğini belirten Marca gazetesi, Lionel Messi'nin Barcelona'ya adeta rest çektiğini açıkladı.

Anlaşılamama nedeninin perde arkasını anlatan haberde, Finansal Fair Play nedeniyle maaş bütçesini indirmek zorunda olan Barcelona'nın istekleri Messi'yi adeta küplere bindirdi.

Yıldız oyuncu, geçtiğimiz haftalarda Barcelona ile anlaşma imzalayabilmek için maaşında yüzde 50'ye varan bir indirime gitmişti.

YÖNETİME RESTİ ÇEKTİ

Bu indirimle birlikte 5 yıllık sözleşmeye imza atması beklenen Lionel Messi, aradan geçen haftalara rağmen halen imza atamadı. Bu imzaların atılamamasının nedeni ise Barcelona yönetiminin bir kez daha indirim istemesi oldu.

Yönetimin ekstra bir indirim daha istemesi üzerine Lionel Messi, tüm ipleri kopardı ve Barcelona yönetimine artık görüşme yapmayacağını belirtti.

Yaşanan gelişmelerin üzerine halen kulüpsüz olan Lionel Messi'nin yeni sezonda hangi takımda forma giyeceği merakla bekleniyor.

(Sabah)