Başkan Burak Elmas'ın özel danışmanlık hizmeti aldığı ünlü futbol adamı Luis Campos, 6 kişilik scout ekibiyle gelecek sezonun kadrosu için hem Avrupa hem Türkiye'de forma giyen yerli oyuncuları taramaya başladı. Campos ayrıca altyapı ve kiralık giden isimleri de yakından izliyor.

Kaleci: Sarı-kırmızılıların sezon başında Giresunspor'a kiralık olarak verdiği, ara transferde ise geri almak için uğraştığı Okan Kocuk, kadroda tutulacak. Yine Menemenspor'a kiralanan Batuhan Şen (23) ile Fransa'da Rennes'de oynayan Doğan Alemdar'ın (19) performansları analiz ediliyor.

Savunma: Sağ bek için Sassuola'dan Mert Müldür (22), Altay'dan Cebrail Karayel (27), Schalke'den Batuhan Yavuz (16), sol bekte ise Freiburg'dan Berkay Yılmaz (16) ile Kasımpaşa'dan Eren Elmalı (21) listedeki isimler. Stoperde kiralık olarak gönderilen Emin Bayram, Metehan Baltacı'nın yanı sıra Gençlerbirliği'nden Arda Kızıldağ (23) da takip ediliyor.

Orta saha: Kiralık olarak gittiği Adana Demirspor'da harika bir sezon geçiren Yunus Akgün, yeni sezonda kadronun kilit isimlerinden olacak. Altyapıda parlayan Beknaz Almazbekov (16), pilot kulüp Niğde Anadolu FK'ya kiralanan Sarper Çağlar (19) ve Bayern Münih altyapısından Kenan Yıldız'ın (16) gelişimleri de yakından izleniyor.

Forvet: Ara transferde gelişim için Niğde Anadolu'ya gönderilen Eren Aydın'ın (18) yanı sıra Frankfurt'un NEC Nijmegen'e kiraladığı Ali Akman (19), Watford'dan Tiago Çukur (19), bonservisi LASK Linz'de olan Metehan Altunbaş (19) ve AZ Alkmaar'dan Yusuf Barasi (18) de listede yer alıyor.

LUİS CAMPOS KİMDİR?

Tam adı Luis Filipe Hipolito Reis Pedrosa Campos olan, Luis Campos adıyla bilinen teknik adam, 6 Eylül 1964 yılında Portekiz'in Esposende ilinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine teknik direktör olarak ülkesinde başlayan Campos, Leiria, Esposende, Desportivo Aves, Esposende, Leça, Penafiel, Gil Vicente, Vitoria Setubal, Varzim ve Beira-Mar'da görev aldı.

Esasında UEFA Pro Lisans sahibi bir teknik direktör olan Campos, Portekiz’de vasat takımlarda çalıştıktan sonra 2004’te dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes için futbolcu izlemeye başladı. Dünyanın dört bir yanında oyuncu araştırması yapan Campos, 2012’de Jose Mourinho’nun isteği üzerine Real Madrid’de scout şefi oldu; bir yıl sonra da Monaco Kulübü’nde transfer operasyonlarının başına getirildi.

Monaco’da çalıştığı 4 yılda kendisinin keşfedip toplam 142.75 milyon Euro maliyetle transfer ettiği Martial, Lemar, Fabinho, Bernardo Silva, Kondogbia, James Rodriguez, Ronny Lopes, Carillo ve Saint-Maximin, toplam 480 milyon Euro’ya satıldı. Monaco’ya transferden 337,25 milyon Euro kazandıran Campos, 2017’de Lille Kulübü’ne sportif direktör oldu.

Hünerlerini burada da gösteren Luis Campos’un toplam 54.9 milyon Euro’ya transfer ettiği Nicolas Pepe, Osimhen, Leao, De Preville, Mendes ve Malcuit 225.4 milyon Euro’ya satıldı ve kulüp 170.5 milyon Euro kâr etti. Türkiye’den Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Mustafa Kapı’yı da Lille’e götüren Campos, Aralık 2020’de Fransız kulübünden ayrıdı.

(Sporx)