İngiliz yapımı Gangs of London dizisinin ilk sezonu 2020'de yayınlanmıştı. Dizinin ikinci sezonu 20 Ekim 2022'de yayınlandı. Game of Thrones ve Peaky Blinders dizilerinden tanınan çok sayıda isim Gangs of London'da rol alıyor. Spoilersız birkaç sözle diziyi izlemek isteyenlere biraz anlatalım.

Aksiyon, polisiye, suç ve gerilim severlere tavsiye edilir. Dizinin en zayıf yönü draması. Birçok karakterler, pek çok kez tutarsız davranışlar sergiliyor. Ancak bu davanışlarının nedenleri açıklanmadan hikaye akmaya devam ediyor. Bu durum hem hikayeyi hem de karakterlerle bağ kurulamasına engel oluyor. Oyuncu performansları öyle uçup kaçmıyor. Seyirciye ne verilmesi gerektiğini bilerek oynamışlar. Mantık hataları fazla ama dedim ya aksiyonu iyi.

Aksiyon sahneleri gerçekten etkileyici. Yönetmen, dövüş sahneleri ve silah şiddetini ustaca göstermiş. En çarpıcı nokta ise neredeyse her bölüm şiddet ve vahşet yaşanıyor. Kanlı sahneler her detayıyla gösteriliyor. Bu nedenle hassas bünyelerin hoşuna gitmeyebilir. The Boys, GOT, Spartacus, Vikings gibi dizilerde gördüğümüz şiddetin çok daha fazlası var. Etkileniyorsanız izlemenizi önermem.

Diziye 10 üzerinden 7 puan veriyorum. 

Ata Demirer'den Hakim Ziyech paylaşımına yorum Ata Demirer'den Hakim Ziyech paylaşımına yorum