Netflix’te yayınlanan Türk yapımları son zamanlarda en başarılı yapımlar arasında yer almaya devam ediyor. Netflix’te son zamanlarda yeni bir Türk dizisi yayınlandı. 28 Temmuz tarihinde yayınlanan dizi sadece ülkemizde değil tüm dünyada ilgi görüyor. Dizinin 8 bölümden oluşması, pek çok izleyicinin tadını damağında bıramıştı. Hikayenin konusu, oyuncular ve oyunculukları kısa süre içerisinde ülke sınırlarını aşmasına neden oldu.

Dizinin yapım şirketi ise OGM Pictures olarak açıklandı. Dizinin daha önce ülkemizde reyting rekorları kıran Masumlar Apartmanı ve Camdaki Kız gibi başarılı dizileri de yaptığı öğrenildi. Netflix’te yayınlanan Türk dizisinin bu süreçte toplam 28 ülkede listelere girmeyi başardığı belirlendi.

Konusuyla Herkesin İlgisini Çekti

Zeytin Ağacı isimli dizi konusuyla şimdiye kadar hiç işlenmemiş bir konuyu ele alıyor. Son zamanlarda sık sık duyduğumuz aile dizilimi meselesi ele alındı. Dizi ülkemizde de yayınlandığı ilk gündem bu yana herkesin ilgi odağı haline gelmeyi başardı.

Dizinin çekimleri geçtiğimiz yaz yapılmıştı. Ayvalık’ta yapılan çekimler büyük bir titizlikle yapıldı. 3 kız arkadaşın uzun yıllar devam eden arkadaşlıkları, içlerinden birisinin kanser olarak Ayvalık’a taşınması ile farklı bir hal alıyor. Bu süreçte hikayenin son derece duygusal olması da yüreklere dokundu.

Dizinin başrolünde Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Murat Boz, Rıza Kocaoğlu, Fırat Tanış, Boncuk Yılmaz, Füsun Demirel ve Serkan Altunorak gibi isimler yer alıyor. Psikolojide son dönemlerde ön plana çıkan aile dizilimi konusuna da yer verilmesi oldukça dikkat çekti. Şimdiye kadar hiçbir film ve dizide ele alınmamış olması pek çok kişi için ilginç geldi.

Galatasaraylı ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'dan penaltı tepkisi Galatasaraylı ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'dan penaltı tepkisi

Netflix’te Top10 Listesine Girdi!

Zeytin Ağacı dizisi ABD ve Finlandiya gibi ülkelerde de listelere girerek sosyal medyada en çok konuşulan diziler arasında terini aldı. Dizinin ilk sezonu 8 bölüm olduğu için bir çırpıda bitirildi ancak ikinci sezonunun gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Dizi İngiltere’de top10 listesine girmeyi başaran ilk Türk dizisi olarak biliniyor.