Geride bıraktığımız kış ayında Beşiktaş’ın eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Yeşilköy’de ortak olduğu restoranda vurularak öldürülmüştü. Ünlü sunucu Ece Erken’in eşi olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ölümünün ardından Ece Erken katillerin bulunması ve gerekli cezası alabilmeleri için sosyal medya hesabından da sık sık paylaşım yapıyordu.

Uzun zamandır beklenen cinayetin duruşması geçtiğimiz gün görülmeye başlandı. Mahkeme salonuna tutuklu halde bulunan sanık Kadir Yasak’ta getirildi. Duruşma öncesinde bir hayli gergin olan Ece Erken gözyaşlarını tutamadı. Kadir Yasak’ın mahkeme sırasında kendi savunmasını yaptığı sırada daha fazla dayanamayarak bayılan Ece Erken’in mahkeme salonundan destekler eşliğinde çıkarıldığı öğrenildi.

Galatasaraylı ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'dan penaltı tepkisi Galatasaraylı ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'dan penaltı tepkisi

Ece Erken Duruşma Salonunda Bayıldı!

Cinayet davası geçtiğimiz gün Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın ilk duruşması olduğu belirlendi. Bu sebeple ilk duruşmada sanıkların savunmalarını yapmaları istendi. Sanıklar arasında yer alan Kadir Yasak, mahkeme önünde savunmasını yaptığı sırada, duruma daha fazla dayanamayan Ece Erken duruşma salonunda bayıldı. Baygınlık geçiren ünlü sunucunun düştüğü sırada başını salonda bulunan sandalyelerden birine çarptığı öğrenildi.

Ece Erken’in duruşma salonunda baygınlık geçirmesinin ardından duruşmaya kısa bir ara verildi. Zorunlu verilen aranın ardından Ece Erken çevresindeki kişiler tarafından sakinleştirilerek kendisine getirildi. Avukatının kolunda salondan çıkarken oldukça bitap ve üzgün olduğu görüldü. Salonda dinlendikten sonra kendine gelmek üzere duruşma salonundan çıktığı belirlendi.

Kadir Yasak Savunmasını Yaptı!

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu vurarak öldüren Kadir Yasak ise duruşma salonunda savunmasını yaptı. Savunmasında, daire satışının ya da para meselelerinin olmadığını söylerken, kendisine ve ailesine küfür ettiği için konuşmak için gittiğini, ancak çıkan tartışmanın ve arbedenin büyümesinin ardından yere doğru ateş ettiğini açıkladı. ‘Şafak benim üzerime doğru yürüdü. Bende yere doğru ateş ettim. Şafak yere düştü. Ben yine yere doğru ateş edip olay yerinden ayrıldım. Öldürme amaçlı olsa kafasına sıkardım.’ dedi.