Transfer döneminde Barcelona’nın yıldızı Neymar ile birlikte baş aktör haline gelen Kylian Mbappe hakkında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

İspanyol gazatesi Marca’nın iddiasına göre Real Madrid ve Monaco 180 milyon euro bonservis bedeli üzerinde anlaşma sağlamıştı. Ancak Monaco yöneticileri transfer iddialarını reddederek genç yıldızın transferi konusunda onay verebilecekleri bir teklif almadıklarını açıkladılar.

Mbappe’nin 2019 yazında bitecek sözleşmesini uzatmak için oyuncuyla görüşmelere başlayan Fransız ekibi, 18 yaşındaki yıldızın bedelini de belirledi.

VERGİLERLE BERABER 216 MİLYON EURO!

Real Madrid’in yaptığı son teklifte 150 milyon euroluk net ücreti az bulan kırmızı beyazlılar, İspanyolların bonuslarla beraber sunduğu 180 milyon euroyu net ücret olarak istiyor. Monaco bu satıştan dolayı devlete ödenecek yüzde 19’luk vergiyi de Real Madrid’in karşılamasını talep etti. Yaklaşık 34,5 milyon euro tutan vergi bedelini de denkleme katınca Mbappe transferi için Real Madrid’in ödemesi gereken bonservis 216 milyon euroya kadar çıkıyor.

MANCHESTER CITY DEVREDE

Öte yandan Kylian Mbappe transferinde Manchester City de tekrar devreye girdi. 26 Haziran’da oyuncu ve yakın çevresiyle görüşen Pep Guardiola’nın bu transferden vazgeçmediği biliniyor. Transfer döneminde Bernardo Silva ve Benjamin Mendy için Monaco’ya 97 milyon euro ödeyen Manchester City’nin 31 Ağustos’a kadar Mbappe transferi için nabız yoklamaya devam edeceği öne sürüldü.

(NTV Spor)