Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sisteminde en doğru sistemi bulabilmek için harekete geçmeye devam ediyor. Bir süredir sistemde değişiklik gerçekleştirilmemişti ancak yapılan son açıklamalarda yeni bir değişikliğin yapılmasına karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı beklenmedik bir karar açıkladı. Yeni dönemde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim sistemini tek bir düzen içerisinde yenilenmesine karar verildi. Yeni karar Milli Eğitim Bakanı olan Mahmut Özer tarafından resmi olarak açıklandı.

Netflix o dizinin hayranlarını çok üzecek! Popüler dizi final kararı aldı Netflix o dizinin hayranlarını çok üzecek! Popüler dizi final kararı aldı

İlkokul, Ortaokul ve Liseleri İlgilendiriyor!

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce belirli seviyedeki öğrencilere ulaştırılan yardımcı kaynakların artık daha geniş kitlelere ve daha fazla öğrenciye ulaştırılması için daha önce atılmamış bir adım atılacak. 12 Eylül tarihinde eğitim öğretim yılı başlamadan önce çocukların masalarında ders kitaplarının yanı sıra ders çalışmalarına katkı sağlayacak yardım kaynakların da basılı bir şekilde bulunmasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı kararla birlikte tüm okullara bütçe göndereceğini açıkladı. Daha önce sadece ilkokul ve ortaokul öğrencileri için okullara bir bütçe gönderildiği biliniyordu. Yeni dönemde tüm okullar için bütçeler artırıldı. Uzun zamandır şartların uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapılıyordu. Sonunda bu adımın atıldığı öğrenildi.

Yardımcı Kaynak Kitapları Ücretsiz Verilecek!

Uzun zamandır beklenen başka bir adım ise öğrencilerin eğitim süresince ihtiyacı olacak yardımcı kaynaklar oldu. Yardımcı kaynakların bu süreçte tamamen ücretsiz olarak verilmesine karar verildi.

Ders kitaplarının ücretli hale getirileceğine dair okullar başlamadan bazı spekülasyonlar ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine spekülasyonların doğru olmadığı ve üzerine yapılan yeni çalışmalarla birlikte yardımcı kaynakların da bir ilke imza atılarak ücretsiz olarak verilmesine karar verildi. Sadece 12. Sınıflar için bile 20 farklı kaynak hazırlandığı ve sistemin hazırlandığı öğrenildi.