Mehmet Demirkol, Sarı-kırmızılı takımda performansı yükselen ve düşen futbolcularla ilgili de fikirlerini paylaştı.

Ünal Aysal'ın Galatasaray'daki yardımcıları belli oldu! Ünal Aysal'ın Galatasaray'daki yardımcıları belli oldu!

"OKAN HOCA ŞAŞIRDIĞINI SÖYLEDİ"

"Davinson Sanchez sahada olmadığı zaman önde Torreira'ya büyük iş düşüyor. Savunacağı alan büyüyor. Kerem Demirbay'ı kötü gösteriyor. Köhn'ü de çok etkin göremedik. Pendikspor'un hücuma çıkışları Galatasaray'ı şaşırttı. Arkada boşluk da verdiler. Zaten Okan Hoca da şaşırdığını söyledi. Barış'ı ileri koşturmak için büyük fırsattı. Pendikspor ise Galatasaray'ı geri koşturmak zorunda kaldı. Torreira'nın performansı değerli ve belirleyici oldu."

MAURO ICARDİ'YE ÖVGÜLER

"Kendini bilmek ve o seviyeni maksimum kullanmak çok önemli. Icardi için şunu söyleyebiliriz ekstra çalışma, ekstra sağlık bunları yapabilse PSG'de, Barcelona'da sürekli devam edebilirdi. Buralarda iş yapmış bir adam zaten. Manchester United'da rahat oynardı. Cephede iş karışmışken sniper gibi işi bitirdi. Çok can sıkıcı rakipler için. Çünkü rakip oyunu alsa da skoru alamıyor. Pendiksporlu oyuncunun yerine koysana kendini. Bu adam hep ceza sahası içerisinde gol atıyordu bu kez ceza sahası dışından attı. Üstelik Icardi Ocak-Şubat aylarını da verimli geçirmedi. Anda kalabilen bir insan. Hep pozitif. İlk yarım saat kötü oyuna rağmen Galatasaray taraftarı çok rahat. Çünkü Icardi maçı çözebilir. O çıkmazsa Mertens yapabilir bir şeyler."

GALATASARAY VE FENERBAHÇE KIYASLAMASI

"Maçın oyuncusu Barış Alper Yılmaz'dı. 1-2 tane kullanamadığı önemli toplar var ama tehditler yaratmaya devam etti. Galatasaray'ı Fenerbahçe'den daha iyi kılan o zaten. Fenerbahçe rakibi savunmaya yerleştirdiği zaman bir şekilde golü atabiliyor. Galatasaray ise hem rakip kapandığı zaman bulabilir, hem duran toptan bulabilir hem de savunma arkasına koşturacağı adamlarla skoru bulabilir. Çözüm çok var. Okan Hoca takımına duran top setlerini iyi çalıştırıyor. Onu maçlarda net görüyoruz."

"ZAHA AKLA BİLE GELMEDİ"

"Kerem Aktürkoğlu ile vedalaşmak bence iyi fikir değil. Çok değerli istatistikleri var. Hücum oyuncuları böyle krizlere girebilirler. Oyunu üzerine kurduğun adamlar biraz kendini geri plana atabilirler. Seyirci ona biraz iltimas geçebilir. Yerine koyabileceğin adam da var. Hagi, Sneijder olmasını beklemeyeceksin ama yararlanmak lazım. Kendisi gitmek istiyorsa yapacak bir şey yok tabi. Yönetim ve teknik ekip olarak destek almayı isteyen birisi. Taraftar da destek verdi zaten. Düşün Zaha akla bile gelmedi. Yüksek maliyetli bir futbolcu."

"BAYERN MÜNİH'LEŞTİ"

"Galatasaray, Türkiye'de Bayern Münih'leşti. Bizim çocukluğumuzda doğal şampiyonluk adayı Fenerbahçe'ydi. Şimdi Galatasaray oldu. Fenerbahçeliler de buna hayır demez. İstatistikler de ortada. Bunu büyüklük anlamında söylemiyorum. Son 10 haftaya girdiğin ligde hep şampiyon olduysan, son 20 senede şampiyonluk sayın daha fazlaysa ağırlık Galatasaray'a geçer."

ZİYECH'E ELEŞTİRİLER

"Hakim Ziyech, 'Ben biraz Icardi gibi takılırım' düşüncesine girdi. Böyle olduğu için Pendikspor Galatasaray'ın üzerine gelmeye başladı. Savunmaya gireceksin, yardıma geleceksin. Onu yapabilen de Premier Lig'de oynuyor zaten."

"HAKEMİ BEĞENDİM"

"Alpaslan'ın golünde hiçbir şey yok. Faul söz konusu değil. Yüzde 100 gol. Barış Alper orada topa çıkmayı düşünmüyor bile. Hakemi beğendim, güvenli buldum." dedi.