Avusturya basınında yer alan haberlere göre Yusuf Demir'in Avusturya U21 Milli Takımına "sakatım" diyerek oynamak istemediği ortaya çıktı. Ancak futbolcunun Karabağ maçında süre alması kafaları karıştırdı.

Hocasının davetini kabul etmedi

İsmail Kartal'dan Okan Buruk'un talebine olumsuz cevap İsmail Kartal'dan Okan Buruk'un talebine olumsuz cevap

Avusturya U21 Milli Takım teknik direktörü Werner Gregoritsch, Yusuf Demir'i kamp kadrosuna davet etti. Fakat Yusuf Demir ve menajeri sakatlığını bahane göstererek Milli Takım teklifini kabul etmedi.

Daha sonra genç oyuncunun Karabağ maçında ilk 11 başlaması dikkatlerden kaçmadı.

Milli Takım defteri kapandı iddiası

Avusturya basını, Yusuf Demir'in bir daha Milli Takım'da forma şansı bulmasının zor olduğunu aktardı ve bu tavrının Gregoritsch tarafından kabul edilebilecek bir hareket olmayacağı ifade edildi. Milli Takım yetkililerinin Yusuf'u Milli Takım'a çağırmayı düşünmediği öğrenildi.

3.5 aydır ligde şans bulamıyor

19 yaşındaki kanat oyuncusu, 4 Ocak'daki Ankaragücü karşılaşmasından bu yana Sarı-kırmızılı formadan uzak kaldı. Sadece 129 dakika süre alan Demir, gol veya asist katkısı yapamadı.

6 milyon Euro'luk piyasa değeri bulunan Yusuf Demir'in Galatasaray'la sözleşmesi 2026'ya kadar devam ediyor. Yusuf, Galatasaray'dan bu sezon 650 bin Euro maaş alıyor.

Sahada özgür olmak istiyor

Son olarak Karabağ maçında da beklenen performansın uzağında kalan Yusuf Demir, hocasıyla birebir görüşme yaptı. Maç içerisinde daha fazla sorumluluk almak istediğini ve özgür olmak istediğini aktaran genç futbolcu, sıkıntısını teknik direktörü Okan Buruk'a iletti. Bu sezon yabancı kuralına takıldığı için fazla süre alamadığını dile getiren Okan Buruk, önümüzdeki sezon için yaz kampında göstereceği performansın geleceği adına belirleyici olacağını kaydetti.

Emre Kaplan: "Avrupa takımına kiralanabilir"

A Spor Galatasaray muhabiri Emre Kaplan, Yusuf Demir'le ilgili şunları söyledi: "Yusuf Demir, devre arasında Kasımpaşa veya Ümraniyespor'a gidecekti ancak FIFA kuralları bu transfere engel oldu. Bir sezonda 3 farklı takımda forma giymesi mümkün değildi. Eğer beklenen performansın üzerine çıkamazsa önümüzdeki sezonu kiralık olarak bir Avrupa takımında geçirecek." dedi.

Yusuf Demir'e Bruma ve Telles taktiği

Galatasaray kulübü, Alex Telles ve Bruma'yı transfer ettiği ilk sezonda beklenen verimi alamamıştı. İki futbolcu da Avrupa takımlarına kiralandıktan sonra performansılarını yukarıya çekmiş ve rekor bonservis ücretleriyle Galatasaray'a para kazandırarak başka takımlara transfer olmuştu.