Fisht Stadı'nda Meksikalı hakem Cesar Ramos Palazuelos'un yönettiği mücadelede; Uruguay, 7. dakikada Edinson Cavani'nin attığı golle Portekiz karşısında 1-0 öne geçti. 55. dakikada Pepe'nin attığı golle Portekiz 1-1 eşitliği yakaladı. Uruguay'ın yıldız oyuncusu Edinson Cavani, 62. dakikada kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Uruguay sahadan 2-1 üstün ayrıldı.

Uruguay A Grubu'nu 9 puanla gol yemeden lider bitirirken, Portekiz ise B Grubu'nu 5 puanla ikinci sırada tamamlamıştı.Uruguay ile Fransa 6 Temmuz Cuma günü saat 17.00'de Nizhny Novgorod Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma TRT 1, TRT 4K ve fifa2018.trtspor.com.tr'den naklen yayınlanacak.

Muslera, Rüştü'yü geçti! Dünya Kupası'nda...

2018 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek finale kalan Uruguay'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, Portekiz maçında yaptığı kurtarışlarla Rüştü Reçber'e ait rekoru kırdıToplamda 15 kez Dünya Kupası maçı oynayan ve bu alanda Uruguay'ın en başarılı oyuncusu olan Muslera 37 kurtarış ile 36 kurtarışı bulunan Rüştü'yü geçmeyi başardı. Rüştü Reçber bu sayıya 7 maçta ulaşmıştı. (Opta)