Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre; sarı-kırmızılılar, milli takımda Fernando Muslera’nın yedeği olan Kewin Emiliano Dawson’u gündemine aldı. Uruguay’da Penerol kalesini koruyan 29 yaşındaki eldivenin 6 aylığına kiralanması için Galatasaray çalışma başlattı.

REFERANS MUSLERA'DAN

Galatasaray'ın bu hamlesinde Muslera’nın da etkili olduğu iddia edildi. Tecrübeli kaleci ile anlaşarak 6 aylığına yollarını ayırmayı düşünen sarı-kırmızılılar yine Uruguaylı eldivenin referansı ile hareket etme kararı aldı. Muslera’nın milli takımdaki yedeği Dawson’un 6 aylığına kiralanmasının en uygun yol olduğu fikri ön plana çıktı.

GELECEK SEZON YENİDEN MUSLERA

Bu hamleyle 1 numara problemini çözmek isteyen sarı-kırmızılılar hem Süper Lig hem de UEFA Avrupa Ligi’ni riske etmek istemediği bildirildi. Muslera’nın da vatandaşının ikna olmasında etkili rol oynayacağı belirtildi. Muslera ise gelecek iki sezon tekrar kaleyi devralacak.

İSMAİL ÇİPE BEKLENENİ VEREMEDİ

Galatasaray'da Fernando Muslera'nın sakatlığının ardından eldivenleri devralan İsmail Çipe bir türlü bekleneni veremedi. 26 yaşındaki kaleci özellikle kupada oynanan Denizlispor mücadelesinin ardından tribünlerin tepkisini çekti.

FATİH ÖZTÜRK YOL AYRIMINDA

Sarı-kırmızılılarda bir diğer kaleci Fatih Öztürk'e de çok fazla şans verilmemesi nedeniyle ayrılık aşamasına gelindi. Tecrübeli eldivenin Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor ile anlaşma noktasında olduğu kaydedildi.

(Milliyet / Nevzat Dindar)