Yayın ihalesi için bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği toplantısında; Nihat Özdemir depremi yaşandı. Görev süresinin bitmesine 1 yıl kalan TFF Başkanı Nihat Özdemir, flaş bir kararla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Özdemir’in ayrılığının ardından görevi hazirandaki genel kurula kadar ikinci başkan Servet Yardımcı devraldı. Yönetim kurulu üyesi Mustafa Çağlar da TFF Başkan Vekilliği görevine getirildi.

UZUN SÜREDİR AKLIMDAYDI

“Bu anlık bir olay değildi. Uzun süredir kafamda şekillenen kararı uygulamaya koydum. Geçen hafta katıldığım UEFA görüşmelerimde bu konuyu kendi kendime açtım ve sonunda kararımı verdim. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ istifa sürecinde etken olmuştur. İstediğini yapmadım. Birçok yerde Fenerbahçe ve Galatasaray’ın istifamda rol oynadığı yazılsa da bunun aslı astarı yok.”

Galatasaray taraftarları, rakiplerine fark attı! Galatasaray taraftarları, rakiplerine fark attı!

"BU ADAMLARLA UĞRAŞILMAZ"

“Geldiğim günden beri yıpratıldım. Adeta yıldım. İnanın bu adamlarla asla uğraşılmaz. Ben de bugüne kadar iyi dayandım. 13 hakem ile ilgili alınan kararın Tahkim Kurulu’ndan dönmesi de istifa kararımda asla ve asla etkili olmadı. Maalesef yayın ihalesini gerçekleştiremedik. Katar’da yaptığımız son toplantıda da işler iyi gitmedi. Bunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim. Her şeyin hayırlısı olsun, şimdi hayatımda yeni bir dönem başlıyor.”

JAAP UİLENBERG DE İSTİFA ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu'nda MHK Eğitim Danışmanlığı görevini yapan Hollandalı eski hakem Jaap Uilenberg, MHK'yı sert bir dille eleştirerek istifa etti.

İstifasını yazılı olarak sunan Uilenberg, şu ifadeleri kullandı:

- Sevgili hakemler, 8 Mart 2022 tarihi sonsuza kadar Türk Hakemliğinde kara bir sayfa olarak kalacak. 2022 Dünya Kupasına aday hakem ile beraber birçok hakemi uzaklaştırmak, adil olmayan ve inanılmaz bir karardı. Ülkemde ve Avrupa’nın birçok ülkesinde çok uzun zamandır Hakemlik işinin içindeyim, şimdiye kadar hiç böyle bir karar görmedim.

- 8 Mart tarihinde 13 hakemin maç yönetemeyeceği yönünde açıklanan kararın ardından Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ferhat Gündoğdu’ya da böyle bir kararı, birçok hakemin kariyerini gerçek olgular ve açıklamalar olmadan öldüren bir kararı, desteklemeyeceğimi söyledim.

- Futbol Federasyonu Başkanına da 2 kez eposta atıp, Cüneyt Çakır’ın ki 12 yıldır TFF’nin en iyi reklamlarından biri olan hakeminin kariyerini böyle bitirmenin saygısız bir karar olduğunu belirttim. 

- 8 Mart tarihinden bugüne kadar umudum Türkiye Futbol Federasyonundaki akil insanların müdahil olması ve bu delice kararı iptal etmeleriydi. Tahkim Kurulu’nun adil, bilgili ve güçlü bir şekilde tek doğru kararı alarak hakemlerin ve gözlemcilerin lehine karar vermesinden çok mutlu oldum. 

- Merkez Hakem Kurulu’nun kararı ise bağımsız bir kurul olan Tahkim Kurulu’nun kararına uymanın gerekli olmadığı yönünde oldu. TFF’nin Yönetim Kurulu ise MHK’nin bu yaklaşımını inanılmaz bir şekilde kabul ediyor.

- Ben bu Merkez Hakem Kuruluna ve bu Merkez Hakem Kurulu Başkanına güvenemem ve destekleyemem. Çalışma yöntemleri adil ve dürüst değil ve tüm hakemler için çok tehlikeli, liste içinde kalmış hakemler de dâhil. Devam ederlerse, daha fazla zarar verebilirler. Bugünden itibaren bu Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve Merkez Hakem Kurulu ile işbirliğimi sonlandırıyorum.

- TFF’ye herşeyin en iyisini diliyorum, 2010 yılından beri, 3 sene ara verdim, TFF’ye geçirdiğim bu harika zaman için teşekkür ederim. Türkiye benim ‘İkinci Vatanım’ oldu, çok iyi insanlarla çalıştım ve harika misafirperverlik gördüm. Sevgili hakemler, sizlerle bu kadar uzun süre çalışmak benim için gurur oldu. Sizlere her şeyin en iyisini diliyorum, sağlıkla kalın, ailenizle beraber iyi bir gelecek dilerim. En iyi dileklerimle.

(Posta / Faik Gürses)